Alimente pentru energie

Exista patru mari categorii de alimente care sunt importante pentru continua eliberare de energie. Acest lucru se poate datora calitatii “combustibilului” datator de energie vitala pe care il furnizeaza si/sau faptului ca ele contin nutrienti cu roluri vitale in procesele care sprijina producerea energiei si activitatea din corp.

 

Fructele proaspete ofera un supliment de carbohidrati gata sa fie transformati in energie. Calitati:
- Bogate in potasiu mineral, importante pentru buna functionare a nervilor si a muschilor.
- Bogate in apa, care joaca un rol esential in aproape toate procesele corpului.
- Usor de digerat – deci nu saracesc corpul de energie.
- In general, eliberaza incet glucoza in sange, ajutand la mentinerea stabilitatii glicemiei.

 

Legumele proaspete. Anumite legume, cum ar fi cartofii, morcovii, pastarnacul, ofera un supliment de carbohidrati pentru transformarea lor imediata in energie. Altele – legumele cu frunze verzi – sunt bogate in calciu si magneziu si joaca un rol important in buna functionare a nervilor si mushilor. Calitati:
- Bogate in potasiu mineral, care are un rol important in buna functionare a nervilor si muschilor.
- Bogate in apa, care joaca un rol esential in aproape toate procesele corpului.
- Usor de digerat – deci nu secatuiesc corpul de energie.
- In general, elibereaza incet glucoza in sange, ajutand la mentinerea stabilitatii glicemiei.
- Unele (mai ales legumele cu frunze verzi) sunt bogate in fier si acid folic, ambele esentiale pentru formarea globulelor rosii sanatoase.

 

Cerealele integrale. Acestea ofera un supliment de carbohidrati pentru transformarea lor in energie. Calitati:
In general, elibereaza incet glucoza in sange, ajutand la mentinerea stabilitatii glicemiei.
- Bogate in vitaminele B, care joaca un rol important in reactiile care transforma alimentele in energie.
- Bogate in crom, esential pentru metabolismul glucidelor si pentru stabilitatea glicemiei.
- Bogate in fier si acid folic, ambele esentiale pentru formarea globulelor rosii sanatoase.

 

Fasolea si leguminoasele. Acestea contin o mare cantitate de carbohidrati pentru transformarea lor in energie in corp. Calitati:
- In general, elibereaza incet glucoza in sange, ajutand la mentinerea stabilitatii si glicemiei.
- Bogate in vitaminele B, care sunt necesare pentru transformarea alimentelor in energie.
- Alegand constant cel mai bun “combustibil” pentru corpul dvs., puteti creste considerabil nivelul de energie, va puteti pastra corpul sanatos, va puteti prelungi cu ani buni viata.



Adauga comentariu