Alianța USR+ zice că i-ar face partid european lui Macron. În afară de vehemența anti-PSD ni se oferă diletantism politic, idei șamanice și persoane îndoielnice

Nici nu s-au ales și Dacian Cioloș și Dan Barna ne spun că Alianța USR-PLUS are în vedere mai degrabă afilierea la o grupare politică europeană nouă, de centru, centru-dreapta, în care se află și En marche!, partidul președintelui francez Emmanuel Macron, și bucăți din ALDE european. Așa a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Cluj, Dan Barna. Dacian Cioloș a precizat că alianța are discuții, de mai multe vreme, și cu familiile politice existente la acest moment în Parlamentul European, dar și cu partide din diferite state membre care au aceeași tendință de a participa la construirea unui grup politic în zona de centru-dreapta.

„Această alianță USR-PLUS propune un aer proaspăt în politică, oameni noi și din această perspectivă la nivel european suntem preocupați de o grupare care pare că se va defini după rezultatul europarlamentarelor, o grupare din partide pro-europene, din partide noi. En marche! e în zona aceea, bucăți din ALDE pare că vor alcătui acest nou partid. La momentul acesta nu e luată o decizie, pentru că depinde foarte mult de rezultatul alegerilor la nivel european, dar la momentul acesta avem, mai degrabă, în vedere o grupare nouă europeană care să dorească mai multă Europă, decât structurile existente în momentul de față”, a afirmat Dan Barna.

„Avem discuții de mai multă vreme și cu familii politice din Parlamentul European, din zona de centru, centru-dreapta. Avem contacte și cu partide din diferite state membre care au aceeași tendință și aceeași idee de a participa la construirea unui grup politic în această zonă de centru-dreapta. Un rol central îl va juca negocierea numirii noului președinte al Comisiei Europene, care, așa cum arată configurația politică actuală, va avea nevoie de sprijinul mai multor familii politice, cel puțin trei. (…) Când vom negocia apartenența noastră la o familie politică vom vedea în ce măsură obiectivele noastre politice pentru România pot fi susținute cel mai bine”, a declarat și Dacian Cioloș.

Alianța USR+ este formată din două partide total nedefinite ideologic și care, până acum au prezentat public doar o varză doctrinară. Te și întrebi la ce folosesc genul acesta de declarații?

Ni se propune “de nou” speranță fără substanță. Alianța aceasta este făcută pe modelul USR din 2016: “catch all”. Ar vrea să ia voturi și de la intreprinzători, doar că se declară anti PSD, nu pentru că ar avea definit altceva decât avioane economice în doctrină, dar și de la bugetari, cărora le promite că le va da tot ceea ce le-a dat deja PSD. Aleargă după doi iepuri. În afară de vehemența anti-PSD nu oferă decât diletantism politic, idei șamanice (Oana Bogdan) și persoane îndoielnice (însuși Dacian Cioloș și securiștii întâmplători din biografia sa, dar mai avem și exemple mai noi: Irina Alexe, șefa cu organizarea de la PLUS, chestor de poliție pensionată la nici 50 ani pe o pensie de 15.000 lei/lună). Astea și Cioloș ne dau imaginea omului nou în politică?

Adauga comentariu