Alexandru Cordoș, simbol al traseismului politic, și-a regăsit tăticul politic. Ce știm noi și nu recunoaște el?

Aseară, Sfântul Arhanghel Gabriel s-a pogorât în redacția Ziar de Cluj, a observat că nu e nimeni prezent, motiv pentru care ne-a lăsat o notiță pe o coajă de banană pe care a scris cu litere de aur că fostul senator PSD, Alexandru Cordoș, aflat în pribegie politică și căutare de liman politic și-a găsit, în sfârșit, tăticul care să îi taie vițelul cel gras. Tăticul este Ioan Rus, care l-a înscris în Pro România lui Victor Ponta.

A doua zi dimineață, plini de mâhnire am citit notița de pe coaja de banană și ne-am întrebat la ce o mai fi fost domnul Cordoș în audiență și la Daddy Dragnea? Cu ce e mai bun tăticul decât daddy? Ne dăm români? Așa că am pus mâna pe telefon să ne adăpăm direct de la sursă cu informație de calitate. Care sursă, inițial s-a dat cu telefonul departe de ea, răspunzându-ne la insistențe înainte de a-i apuca să îi trimitem coaja de banană prin SMS. Fostul social democrat, fostul român unit și proaspătul pro român s-a fofilat de la un răspuns clar referitor la faptul că a semnat pentru Pro România, deși Sfântul Arhanghel Gabriel ne-a scris cum că așa e. 

Cu modestie, Cordoș ne-a spus că a fost curtat de toate partidele, dar că nu a luat nicio decizie. 

„E importantă participarea tuturor la viața socială și politică. Eu, în acest moment, pot să spun doar atât că sunt într-un partid și am fost curtat de mai multe partide, dar nu am luat nicio decizie de a merge într-o parte sau în alta, rămân deocamdată în zona în care sunt. Vor fi probabil multe mișcări, eu cred că este loc și este foarte bine să fie mai multe partide politice. Cred că și cele mai mici au rolul lor foarte important. În anul centenarului, cred că e și mai important să ne aplecăm asupra celor care au făcut posibilă Unirea Mare și să ajungem să sărbătorim 100 de ani”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Alexandru Cordoș.

Mai direct mai pe ocolite am vrut totuși să aflăm care sunt acele partide care l-au vrut pe fostul social democrat în tabăra lor. Nici vorbă ca Alexandru Cordoș să ne confirme ce ne-a scris aseară Arhanghelul Gabriel. 

„Nu am nici acordul partidelor să pot spune cine m-a curtat, dar fără să fiu lipsit de modestie, este vorba cam despre tot ce este mic și mare pe scena politică actuală. Au vrut să fac parte din echipa lor probabil după ce s-au uitat la experiența mea de 20 de ani în zona administrației și politicii. Am preferat să mă îndrept mai mult spre cariera universitară pe care am îmbrățișat-o în ultimii zece ani și m-am dedicat mai mult acestei zone. Nu sunt în afară nici cu ceea ce se întâmplă în politică și nici în societate, dar sigur sunt undeva nu în primul plan al acțiunilor”, a spus Cordoș. 

Fost senator din partea PSD, Alexandru Cordoș a trecut acum doi ani la Partidul România Unită, exact în ziua când soția sa era condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de influență. De atunci, Cordoș a intrat într-un con de umbră. În iunie 2015, soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoș, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, care au acuzat-o de trafic de influenţă, după ce ar fi primit între 1.000 şi 10.000 de lei de la oameni cărora le-a promis posturi în instituţii publice. În acest dosar anchetatorii au făcut o disjungere şi au continuat ancheta faţă de Alexandru Cordoş, care s-a autosuspendat din PSD după declanşarea anchetei, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de fiica lor, Andreea Alexandra Cordoş pentru trei fapte de cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi trei fapte de trafic de influenţă.  

Adauga comentariu