Alex Chipciu se felicită pentru că a ales CFR-ul: „E echipa perfectă! Le promit fanilor că voi da 100% pe teren”

Alex Chipciu este, cu siguranță, cel mai interesant transfer al iernii în Liga 1. Fostul jucător al FCSB-ului, trecut pe la Anderlecht și Sparta Praga, om de bază la echipa națională, a decis să semneze cu CFR Cluj, deși era dorit de Gaziantep. 

Fotbalistul a vorbit, într-un interviu pentru pagina oficială de Facebook a echipei din Gruia, despre motivele care le-au determinat să aleagă Clujul. 

Reporter: Alex, cum te simți acum, îmbrăcând pentru prima dată tricoul Campioanei României?
Alex Chipciu: Mă simt destul de motivat, sincer am fost și emoționat când am interacționat cu jucătorii, cu echipa, cu staff-ul. Pregătit pentru meciurile pe care le vom avea de jucat. 

R: Ce te-a făcut să alegi CFR Cluj, în detrimentul altor oferte mai bune din punct de vedere financiar?
A.C.: Analizând ofertele pe care le-am avut, CFR a atins toate punctele care mă interesau, în principal familia, pentru că mi-era foarte greu să plec foarte departe cu familia. Clujul mi se pare echipa unde m-aș putea integra cel mai bine și orașul e foarte frumos. Erau oferte din Turcia, mai bune din punct de vedere financiar, dar analizând toate punctele am decis că CFR Cluj e echipa perfectă. Jucând și în Europa, având ca obiectiv campionatul.

R: Venind la CFR Cluj ai renunțat la o sumă de bani de la fosta ta echipă, Anderlecht?
A.C.: Da, practic salariul pe care îl aveam de luat, era o sumă importantă. Am renunțat pentru ca să am posibilitatea de a juca și de a simți din nou bucuria fotbalului. Dacă nu joci, nu te simți foarte bine, clar. 

R: Cum vezi colaborarea cu Dan Petresc, cel mai bun antrenor român?
A.C.: O văd ca pe o provocare frumoasă, la modul că am auzit foarte multe lucruri despre dumnealui ca și antrenor, toată lumea știe că e antrenor foarte bun, cred ca și stil de a antrena e un stil care îmi place mie. Am mai avut antrenori comparabili ca și stil, m-am simțit foarte bine. Ideea de joc, agresivitate, să îți dai viața la fiecare meci, îmi place.

R: Care sunt obiectivele tale personale la CFR Cluj?
A.C.:Sincer, nu prea m-am gândit la obiective personale de-a lungul timpului. Am ales să vin aici ca fiind parte din mecanismul care e parte din funcțiune, nu doresc număr de goluri, nu sunt tipul de jucător care vrea să dea 20 de goluri. Vreau să fiu parte dintr-un mecanism care să meargă mai bine.

R: Ce mesaj ai pentru suporterii CFR-iști?
A.C.: Nu am fost genul care să promit să dau mesaje la modul de a crea așteptări și apoi să nu le onorez. Pot să zic că mă voi antrena, voi fi apt 100% pentru fiecare meci, pentru club, oraș, suporteri, voi încerca să ajut echipa să obțină performanțele dorite. 


Adauga comentariu