Alertă în Cluj-Napoca! Cianură de vânzare on-line, Serviciul pentru Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a intrat pe fir!

Site-urile de anunțuri on-line sunt inundate cu mii de anunțuri ciudate, însă în momentul în care pastile de cianură (puritate 99%) sunt scoase la vânzare pe Piața AZ situația devine alarmantă. 

Ziar de Cluj a remarcat un anunț extrem de periculos, prin care este scoasă la vânzare „cianură: pastile, pulbere și lichide (puritate 99%)”. 

„Producători fiabili și furnizori de cianură de potasiu, Vindem KCN (Cianură de potasiu) de 99,8%, cunoscută pentru eficiența ridicată. Avem acum nelimitat de cea mai bună calitate Cianura de potasiu disponibile în prezent la cel mai bun preț on-line. Ne bazăm toată puterea și expertiza pe acest produs unic, astfel încât acesta se va întâlni cu siguranță și va depăși așteptările celor mai mari cumpărători. Vă garantăm că, după cumpărarea de la noi, nu veți mai căuta niciodată în altă parte, deoarece produsul nostru este cel mai bun. Calitatea extremă, puritatea supremă și performanța! Oferim cianura de potasiu în pulbere, pastile și lichid. Cianura noastră de potasiu este cunoscută de către dealerii de bijuterii pentru că este extremă și excepțională de înaltă calitate, aurire chimice și proprietăți de lustruit. Activitățile de extracție a aurului, sinteza organică și clienții de galvanizare au determinat dependența de produsul nostru. contactați-ne pentru mai multe informații”, este anunțul care ne-a pus pe gânduri. 

Am luat legătura cu vânzătorul, pentru a vedea cum am putea obține cianură. Telefonic nu l-am putut contacta, numărul afișat fiind un număr fals, însă ne-a răspuns destul de rapid la mesajul scris. Aparent, vânzătorul e Ngwa Kenneth din Camerun. Cu siguranță, o identitate falsă. 

Ziar de Cluj: „Buna ziua, As dori sa cumpar cianura de la dumneavoastra. Imi puteti da detalii care e procedura?”
Vânzător cianură (Ngwa Kenneth): „O zi buna, Va multumim pentru interesul pentru cianura noastra. Noi vom oferi cu cea mai buna calitate si puritate. avem pastile de cianura de 250 mg fiecare si va putem livra în decurs de 24 pâna la 72 de ore, în functie de locatia Lista de preturi este dupa cum urmeaza: 4 pastile ................................ 115 euro 10 pastile ... ........................175 euro 20 pastile ................................ 250 euro 50 pastile ................................. 390 euro 100 pastile ................................ 570 euro. Intoarce-te la noi si spune-ne ce cantitate de pastile veti fi care necesita, ne furnizeaza si detaliile dvs. de livrare exacte, astfel încât noi poate continua cu ambalajul. Sper sa va citesc în curând. Toate cele bune Dle Kenneth Douala Camerun. Numarul de numarul de telefon: +237693565372 EMAIL:chemicalcity9@gmail.com”, a fost răspunsul primit. Cel mai probabil, un răspuns automatizat, dacă luăm în considerare greșelile de exprimare. 

Un fapt interesant, la o simplă căutare cu adresa de email chemicalcity9@gmail.com, primim zeci de rezultate cu anunțuri vânzare cianură pe site-uri din întreaga lume. Momentan este neclar dacă cei în cauză vând cu adevărat cianură sau este doar o tentativă de a obține datele personale ale celor care ar dori să cumpere cianură. 

 

Am luat legătura cu reprezentanții IPJ Cluj-Napoca și am fost notificați că Serviciul pentru Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a intrat pe fir și va analiza cu atenție situația. 

„Aspectele aduse în atenție fac obiectul unor verificări efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului pentru Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Fapta expusă ar putea întruni elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de produse și substanțe toxice, faptă prevăzută de art.359 din Codul penal. Le recomandăm celor care întâlnesc anunțuri de acest gen să anunțe de îndată organele abilitate. De asemenea, le recomandăm să nu  dea curs sub nicio formă solicitărilor pretinsului vânzător pentru a nu deveni victime ale unor fapte de înșelăciune”, a fost mesajul transmis de IPJ. 

Ce ar putea face un om de rând cu o pastilă de cianură?

Capsulele folosite de agenții secreți conțineau între 100 și 250 mg de cianură de potasiu, având un efect mortal (140 mg) imediat la om, în contact cu sucul gastric se formează acid cianhidric. La pești este suficient o doză între 1–5 µg/litru. În anunț, pastilele au 250 mg. Fără a sfida logica, se poate presupune că cine dorește să achiziționeze pastile de cianură nu are intenții bune. 

Adauga comentariu