Alegerile locale vor fi amânate: Boc rămâne primar cel târziu până în 31 decembrie

Primarul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe, dar și consilierii locali și județeni, vor beneficia de o prelungire a actualului mandat, situație cauzată de epidemia de coronavirus. 

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că mandatul aleșilor locali urmează să fie prelungit cel târziu până la 31 decembrie.

Raluca Turcan a declarat că în contextul epidemiei de coronavirus nu poate fi organizată nici campania electorală și nici alegerile locale. 

„Trei instituții – Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu Ministerul de Interne și Ministerul Administrației –  propun un proiect de ordonanță de urgență de prelungire a mandatelor aleșilor locali până cel târziu la 31 decembrie”, a precizat Raluca Turcan, potrivit g4media.ro

Premierul Ludovic Orban a susținut și el necesitatea amânării alegerilor locale, urmând ca Guvernul să stabilească o nouă dată, cel mai probabil în septembrie sau octombrie.

De asemenea, ordonanța de urgență stabilește și prevederi pentru simplificarea procedurilor de depunere a listelor electorale. 

Adauga comentariu