Alegerile de la PNL doar de formă. Se cunosc preşedinţii organizaţiei municipale şi judeţene

Alegerile statutare ale organizaţiilor judeţene şi municipale ale PNL vor avea loc în 23 aprilie. Deşi există mai mulţi membri care şi-au anunţat intenţia de a candida la cele mai înalte funcţii ale celor două organizaţii, rezultatul acestora este deja unul cunoscut. 

Surse din PNL ne-au informat că europarlamentarul Daniel Buda va fi noul preşedinte “ales democratic” al organizaţiei judeţene a PNL Cluj. Principalul său contracandidat, primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a fost “sfătuit” să îşi retragă candidatura fapt ce ne determină să credem, că europarlamentarul fiind singurul candidat, acesta va fi desemnat și noul preşedinte al PNL Cluj începând din 23 aprilie.

Potrivit protocolului de fuziune între PNL şi PDL, şefia organizaţiei municipale va reveni vechilor liberali, așa că singurul eligibil este actualul viceprimar Dan Tarcea. Protocolul de fuziune nu se va aplica şi la organizaţiile din teritoriu unde lupta va fi "care pe care", nimeni neputaând anticipa cărui candidat al celor două partide fuzionate îi va reveni şefia oranizaţiilor respective. Conform statutului şi protocolului de fuziune, membrii care doresc să acceadă la o funcţie executivă în partid, vor putea să îşi depună candidaturile cu 48 de ore înainte de ziua alegerilor, adică până vineri 21 aprilie. 

Apoi, în 17 iunie, vor avea loc alegerile naţionale ale PNL. Delegaţia Clujului, fiind a treia ca număr de membri cu drept de vot la nivel național, cu aproximativ 170 de persoane, surclasată doar de organizaţiiile Suceava şi Bihor, a devenit extrem de atractivă pentru candidații naționali la președinția PNL: Orban, Predoiu și Bușoi. Organizației clujene i s-a promis pentru sprijin, atât de către Predoiu cât şi de către Ludovic Orban, două posturi de vicepreşedinţi şi un post de secretar general adjunct. Cei trei care au șanse reale pentru a accede în conducerea PNL la nivel naţional sunt: Adrian Oros, Marius Nicoară şi Alin Tişe. 

P.S. Ca de obicei, rumegând informațiile și punându-le cap la cap, Ziar de Cluj îşi face datoria de a pronostica anumite lucruri care se dovedesc (în final) a fi reale. Aşa că ne face plăcerea de a specula faptul că, în cazul în care câştigă Ludovic Orban preşedenţia PNL, Mihai Seplecan va reveni în partid. Poate nu în filiala Cluj, dar în PNL. Să nu uităm că și Horia Şulea a afirmat în emisiunea "Din oraş" de la NCN că nu ar avea nimic împotrivă pentru ca Seplecan să revină în partid. 

Adauga comentariu