ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații UDMR și Pro România din Cluj

Cine sunt candidații din Cluj ai fiecărui partid la europarlamentare, ce avere au și ce afaceri derulează? Câți dintre ei au avut probleme cu justiția sau probleme de integritate? Ziar de Cluj vă prezintă, pe parcursul mai multor episoade, candidații din Cluj sau care au legătură cu județul Cluj. Dvs veți decide cine merită să reprezinte Clujul și România în Parlamentul European.

Ultima parte a serialului Ziar de Cluj despre candidații din Cluj la europarlamentare le are în vedere pe Hegedus Csilla (UDMR) și Sigina Luca (Pro România). PSD, USR-PLUS și PMP nu au niciun candidat din Cluj.

Hegedus Csilla este candidatul din Cluj al UDMR. Este pe locul 3 pe lista uniunii. Îndeplinește funcția de vicepreședinte al UDMR și președinte al Organizației de Femei UDMR. Uniunea mizează pe două locuri eligibile, dar Kelemen Hunor speră totuși să obțină măcar trei locuri la alegerile europarlamentare. Șansele clujencei Hegedus Csilla depind de mobilizarea comunității maghiare de a se prezenta la vot.

Situația UDMR nu este tocmai roz în condițiile în care a pierdut teren în ochii electoratului maghiar din cauza alianței cu PSD – ALDE, care ar fi bazată pe interes, potrivit unor voci din comunitatea maghiară.

Hegedus Csilla are 51 ani, a fost ministru și secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii. Este economist licențiat la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice, cu studii efectuate la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Cluj-Napoca.

hegedus csilla

Hegedus Csilla are două terenuri – unul în Cluj-Napoca și unul în Gârbău, județul Cluj, o casă în Gârbău și un apartament în Cluj-Napoca. La capitolul venituri, a declarat depozite și conturi bancare în valoare totală de aproximativ 47.000 lei. Anul trecut a încasat venituri totale în valoare de 66.000 lei, de la UDMR, 16.374 lei de la Fundația Transylvania Trust și 22.000 lei din închirierea unui apartament.

Pro România are un singur candidat din Cluj, la alegerile europarlamentare. Este vorba despre Sigina Luca, o tânără antreprenoare din Cluj-Napoca. Ea nu se află pe un loc eligibil, astfel că șansele sale să prindă un loc în Parlamentul European sunt zero. A intrat în politică doar de câteva luni, Pro România fiind partidul la care a aderat.

sigina luca

Sigina Luca nu are nici terenuri, nici imobile. Deține două autoturisme și o autoutilitară. Nu are nici conturi bancare, nici datorii la bănci. Veniturile pe care le-a declarat anul trecut sunt în valoare de 25.600 lei – indemnizație de la propria firmă. Candidata Pro România are o firmă de servicii de curățenie, cu care a reușit să obțină contracte atât cu instituții publice cât și cu nume importante din domeniul privat – Primăria Cluj-Napoca, Sala Polivalentă, Vivo, Regina Maria, Untold.

Citește și:

Pro România are Viorica lui. Sigina Luca, candidată la europarlamentare, agramată și paralelă cu politica. Nu știe diferența dintre Consiliul Europei și Comisia Europeană – VIDEO

Lista candidaților validați de UDMR este următoarea:

Iuliu Winkler - europarlamentar

Loránt Vincze - preşedinte al Uniunii Federative a Naţionalităţilor Europene (FUEN)

Csilla Hegedüs - vicepreşedinte executiv al UDMR

Csongor Oltean - preşedintele Conferinţei Tineretului Maghiar

Csaba Sógor - europarlamentar 

Lista candidaților validați de Pro România este următoarea:

Victor Ponta

Corina Crețu - comisar european

Mihai Tudose

Iurie Leancă - fostul premier al Republicii Moldova

Geanina Pușcașu

Gabriela Podașcă - deputat

Cristian Cosmin

Ioana Petrescu

Mihai Sturzu

Ionela Danciu

Lista completă a candidaților UDMR la alegerile europarlamentare poate fi consultată AICI.

Lista completă a candidaților Pro România la alegerile europarlamentare poate fi consultată AICI.

Citește și:

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații ALDE din Cluj

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații PNL din Cluj

Adauga comentariu