ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații ALDE din Cluj

Cine sunt candidații din Cluj ai fiecărui partid la europarlamentare, ce avere au și ce afaceri derulează? Câți dintre ei au avut probleme cu justiția sau probleme de integritate? Ziar de Cluj vă prezintă, pe parcursul mai multor episoade, candidații din Cluj sau care au legătură cu județul Cluj. Dvs veți decide cine merită să reprezinte Clujul și România în Parlamentul European.

Europarlamenarul Norica Nicolai este numărul 1 pe lista ALDE. Deși s-a născut în Sinaia și locuiește în București, Nicolai a fost aleasă senator PNL Cluj în anul 2000. Plasarea ei pe listele PNL Cluj a stârnit atunci tensiuni serioase în interiorul filialei județene a partidului. În legislatura 2000-2004, Nicolai a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în comisia pentru egalitatea de șanse și în comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții.

În 2009 a fost aleasă europarlamentar, pe listele PNL.

La capitolul avere, Norica Nicolai deține 4 terenuri în Buzău și Ilfov, un apartament în București și două case în Buzău, respectiv Ilfov, două autoturisme, bijuterii în valoare de 17.500 euro, tablouri în valoare de 9.800 euro.

norica nicolai

Potrivit unui top realizat de Europa Liberă, dacă averea se măsoară strict în banii aflați în conturi și acțiuni la diverse firme, atunci europarlamentara Norica Nicolai, cea care deschide lista ALDE pentru Parlamentul European, este cea mai bogată dintre candidați, cu aproximativ 580.000 de euro în conturi. În anul 2018, europarlamentarul ALDE a declarat venituri în valoare de 210.000 euro.

Radu Silaghi Dumitrescu, președintele ALDE Cluj și inventatorul sângelui artificial candidează pentru europarlamentare pe lista ALDE pe locul 7. Este cercetător și profesor la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca. Are două doctorate în chimie şi a coordonat echipa de cercetători care a descoperit, în urmă cu trei ani, formula sângelui artificial. Universitarul clujean are o experienţă de circa 20 de ani, e autorul a zeci de articole ştiinţifice în domenii precum Chimie, Biochimie şi studii interdisciplinare. Acesta era cap de listă pentru Senat a ALDE Cluj la alegerile parlamentare de acum doi ani.

radu silaghi dumitrescu

La capitolul avere, are patru terenuri în județul Cluj, două case, un apartament și o casă de vacanță, conturi și depozite bancare în valoare de peste 57.000 euro. În declarația de avere, a notat venituri în valoare de peste 164.000 lei (aproximativ 35.000 euro).

Lista candidaților validați de ALDE este următoarea:

Norica Nicolai

Daniel Barbu

Renate Weber

Ovidiu Silaghi

Varujan Vosganian

Andrei Gerea

Radu Silaghi Dumitrescu

Eusebiu Pistru

Horia Victor Toma

Tudor Tim Ionescu

Lista completă a candidaților ALDE la europarlamentare poate fi consultată AICI.

Citește și: 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – Știți pe cine votați în 26 mai? Totul despre candidații PNL din Cluj

Adauga comentariu