Alba-neagra pe tema redeschiderii OSERULUI: „Așa cum arată lucrurile, este posibil să fie deschis de la 1 Iulie”

Alba-neagra pe tema redeschiderii pieței de vechituri din Cluj. În condițiile în care autoritățile locale anunțau initial accesul publicului în piața Oser din 1 iunie, bulibășeala administrativă a făcut ca marea deschidere să fie amânată din cauza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Acum, rând pe rând, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca anunță o nouă tentativă de re-deschidere a pieței Oser, de această dată din iulie 2021: „Nu avem motiv să nu deschidem”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

CITEȘTE ȘI: BULIBĂȘEALĂ ADMINISTRATIVĂ DE PANDEMIE: Oserul, închis, Târgul auto, deschis. Înghesuiala este aceeași, dar Târgul auto a fost deschis anul trecut și nimeni nu l-a mai închis

„Noi am vrut să deschidem Oserul de la 1 iunie, însă nu a fost posibil.

De la 1 iulie, așa cum arată lucrurile, este posibil să fie deschis. 

Nu avem un motiv pentru care să spunem că nu va fi deschis la 1 iulie. 

Acolo sunt foarte mulți oameni care vor să se bucure de interacțiune, dar depinde și de evoluția pandemiei”, a susținut vicele Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții. 

Astfel administrația locală împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj urmează să stabilească condițiile de acces în piața de vechituri a Clujului. 

„Este îngrămădeală, nu se poate face distanțare între oameni, iar dacă mai pui un mic și o bere e gata rețeta pentru apariția bolilor.

Adevărul este că în Oser este foarte greu să se respecte regulile.

Chiar dacă numărul cazurilor a scăzut mult și este bine, încă trebuie să fim atenți.

Oamenii trebuie să se vaccineze în continuare”, semnala recent directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu. 

Cu toate acestea, în condițiile în care Oserul a rămas cu „lacătul pe ușă”, târgul auto din Cluj a continuat să fie deschis chiar și în pandemie. 

Recent, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc își exprima încrederea că Oserul va fi redeschis de la începutul lunii următoare:

„În 3 iulie eu sper să avem Oserul deschis!

Sunt şanse mari să se deschidă, cu anumite condiţii!", a declarat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.

 


Adauga comentariu