ALARMANT: Câte crime și violuri au fost înregistrate la IPJ Cluj în 2018

Poate nu ați observat, dar în ultimii ani crimele și violurile sunt tot mai des întâlnite în România. De-a lungul anilor s-a demonstrat că cele mai multe cazuri de crime și violuri se produc în mediul urban, dar sunt săvârșite de persoane din mediul rural. Frustrarea, lipsa de iubire din familie, răzbunarea sau problemele psihice sunt printre primele motive care duc spre comiterea violențelor.

48 de violuri în 11 luni

În weekend, noaptea, pe stradă, tot mai multe fete/femei sunt abuzate sexual de bărbați care își motivează faptele prin ură, răzbunare și frustrare.

În 2018, județul Cluj a înregistrat un număr oripilant și rușinos de violuri. În primele 11 luni ale anului trecut la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, au fost înregistrate 48 de cazuri de infracțiuni de viol.

Conform IPJ Cluj, raportat la infracțiunile de viol, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, dintre cele 48 înregistrate în cursul anului 2018, în 47 de cazuri autorii au fost identificați, au fost întocmite soluții procedurale înaintate unităților de parchet competente.

Numărul cazurile de viol este în creștere de la an la an. Alarmant este faptul că victime ale fenomenului de violență sexuală sunt minorele, care rămân cu traume pe viață. Numărul îngrijorător de violuri ar trebui să ridice un semnal de alarmă organelor competente, pentru luarea unor măsuri ferme care să transmită atât autorilor cât și societății faptul că violența sexuală nu este tolerabilă.  

4 crime și 10 tentative de omor

Neînțelegerile din familie, drogurile, alcoolul și anumite probleme psihice sunt printre primele cauze care pot duce la comiterea de crime.

În primele 11 luni ale anului 2018, la IPJ Cluj au fost înregistrate 4 infracțiuni de omor și 10 tentative de omor.

Potrivit IPJ Cluj, toate infracțiunile de omor și tentative de omor au fost soluționate prin identificarea autorilor, de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.
 

 

Adauga comentariu