Alain Delon a aflat în sfârșit cum arată alain deloanele. Actorul francez a vorbit, la Cluj, despre dragoste, film și politică

La 81 de ani, actorul francez Alain Delon a ajuns, în acest week-end, pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca. A avut o întâlnire cu publicul, dar și cu presa. Cu un simț al umorului debordant, optimist și mereu cu ochii pe femeile frumoase din sala de conferințe, actorul a discutat cu jurnaliștii aproximativ o oră. Conferința de presă a fost presărată cu momente amuzante, care au stârnit hohote de râs celor prezenți.

Alain Delon (81 de ani) se află zilele acestea la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF 2017. După ce vineri seara a fost prezent în Piața Unirii la proiecția specială a filmului “Afacerea Pigot”, sâmbătă dimineața a avut o întâlnire cu jurnaliștii.

Cu puțin timp înainte de ora 11.00, o sală mică de la etajul cinci al Hotelului City Plaza s-a dovedit neîncăpătoare pentru jurnaliștii prezenți la conferința de presă. Punctual, actorul francez și-a făcut apariția în sală însoțit de Tudor Giurgiu, președintele TIFF și Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.
Alain Delon a fost pus pe glume încă din primele minute când nu a înțeles cum funcționează sistemul de traducere prin cască. S-a amuzat copios când și-a pus casca la ureche deși jurnalistul i-a adresat întrebarea în limba franceză. Starul francez i-a îndemnat din start pe cei din sală să îl asalteze cu întrebări.

Putem specula că s-a îndrăgostit instant de actrița Manuela Hărăbor, care se afla în spatele sălii, printre ultimele rânduri. Alain Delon a remarcat-o din primul minut în mulțimea de jurnaliști și a întrebat-o:

“Tu ești jurnalistă? Nu ești, așa-i? Am știut că ești actriță”.

Pe parcursul conferinței a mai făcut câteva remarci la adresa româncei.

“Hei tu, nu te mai uita la mine”, a spus actorul, apoi a râs.

Tot despre femei și dragoste au fost câteva din întrebările presei.

“Dragostea este lucrul cel mai important din viață, e lucrul pe care îl iubesc cel mai mult. Iubesc femeia, femeia este iubire”, a spus actorul francez când a fost întrebat ce este pentru el dragostea.

A vorbit și despre partenera ideală și cum îți dai seama că el/ea este acela/aceea pe care îl/o cauți toată viața.

“Simți imediat dacă e partenerul ideal, nu există explicație de bază cum simți, dar simți imediat că e Ea. Eu nu m-am îndragostit niciodată în timp, pe parcurs, ci mereu m-am îndrăgostit pe loc”, a afirmat Delon.

Momentul când sala a izbucnit în hohote de râs a fost când i-a răspuns unuia dintre ziariștii care l-a întrebat de ce vineri seara a ținut să precizeze că nu este gay.

“Nu am precizat că nu sunt gay, am spus că încă nu sunt gay. Nu ai niciun pic de umor, așa că lasă-mă în pace”, a spus actorul.

Alain Delon habar nu avea până aseară despre celebrele haine care îi purtau numele și care erau la mare modă în România în anii ’80. A cerut să îi arate cineva pe telefon cum arată acele cojoace.

“Nu am mai văzut așa haină. Nu e vesta mea din film”, a comentat actorul.

Despre filmul românesc nu știe aproape nimic, a văzut un singur film, anul trecut.

“Cunosc foarte puțin filmul românesc. Nu am fost preocupat. Nu există un birou în Franța care să te anunțe că apar filme românești, aflu accidental. Anul trecut am văzut un film, Bacalaureat, care mi-a placut”, a declarat Alain Delon.

Actorul francez a fost încântat de faptul că mii de oameni au venit vineri seara în Piața Unirii.

“Am văzut ceva ce nu se mai vede în Franța de mulți ani. 3.500 de oameni să te vadă e gratifiant. Sunt mult mai iubit în străinătate decât în Franța”, a spus Delon.

Conferința a durat aproximativ o oră, urmată de o sesiune de autografe, de aproape o jumătate de oră.
Alain Delon va primi, sâmbătă, în cadrul galei de închidere a TIFF programată la Teatrul Naţional, Premiul de Excelenţă.

Adauga comentariu