În al cincilea mandat al primarului Boc, în sfârșit, s-a făcut recepția parkingului Hașdeu, promis electoral din anul 2012!

În al cincilea mandat al primarului Boc, în sfârșit, s-a făcut recepția parkingului Hașdeu, promis electoral din anul 2012! Informația ne-a dat-o astăzi, la un post de radio local, viceprimarul Dan Tarcea:

„Recepția s-a făcut, astăzi s-a semnat și procesul-verbal de recepție, dovada de luare în folosință, colegii mei urmează să facă cadastrarea acestui parking și intabularea lui, urmând ca, după ce este gata intabularea, să putem, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să îl dăm în administrare Serviciului Parcări, după care să fie dat în folosință. Estimarea noastră este că undeva în data de 1 octombrie vom putea să dăm parkingul în folosință, așa cum ne-am și propus. Sunt niște termene destul de strânse, să spun așa, dar să știți că în fiecare zi colegii mei au muncit pentru acest aspect, ca să putem la 1 octombrie, în momentul în care vin și studenții, să fie gata și să poată să intre în parking”, a declarat viceprimarul.

O promisiune electorală a fost acest parking și pentru alegerile locale din 2020. În 23 septembrie 2019, Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook, fiind preluat de aproape toată presa locală, că parkingul Hașdeu urmează să fie finalizat până în august 2020, alegerile locale având loc în 27 septembrie 2020. Bineînțeles, parkingul nu a fost finalizat.

În 9 decembrie 2020,  Primăria Cluj-Napoca anunța pe site-ul propriu:

„Noul parking, situat pe strada Păstorului nr. 67-69 va avea o capacitate de 320 de locuri de parcare. Termenul de finalizare este 14 decembrie 2020, stadiul actual al lucrărilor fiind de 96%.”

Și acest termen a fost depășit.

„Cluj-Napoca: Parkingul Hașdeu, cu 320 de locuri de parcare, este finalizat în proporție de 97% și va intra în faza de recepție în luna ianuarie. Termenul de finalizare a fost 14 Decembrie 2020, se percep penalități de întârziere.

Lucrările la noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu se apropie de final”, anunța Emil Boc în 23 decembrie 2020.

Anul acesta, la finalul lunii ianuarie, primarul Emil Boc a declarat, la un post de radio local:

„Colegii m-au anunțat că Parkingul Hașdeu este în procedură de recepție, în februarie vom promova o hotărâre de Consiliu Local.”

Nici atunci nu a fost să fie!

În 19 februarie 2021, Ziar de Cluj a făcut o vizită pe șantier, unde parkingul părea finalizat. Un inginer ne-a spus că mai avem de așteptat după noul parking vreo lună. „Mai durează până conectează ăia de la Electrica! O lună, ceva de genul ăsta!”

Adică, până pe la finalul lunii martie.

Fiindcă nu se mai auzea nimic de inaugurarea noului parking, în 15 aprilie 2021, Ziar de Cluj a mers din nou pe șantier. Dirigintele de șantier ne-a spus că parkingul se va deschide „probabil, prin mai, undeva!”, adică iarăși peste o lună! Legătura la curent era realizată, mai trebuia făcută numai recepția.

În 30 iulie 2021, întrebat la un post de radio local dacă parkingul Hașdeu este funcțional, Emil Boc a afirmat că după încheierea recepției au urmat „ultimele corecturi”:

„Acuma se fac ultimele... a fost recepția, s-au făcut niște corecturi care trebuie să fie făcute și este programat pe când vin studenții să fie funcțional.

Lucrările sunt gata, acum sunt în faza de pregătire a preluării lui, dar mai sunt de refăcut niște lucruri în urma procesului de recepție.

E gata lucrarea”, a declarat primarul Boc.

În 20 august 2021, viceprimarul Dan Tarcea anunța la radio:

„La parkingul din Hașdeu constructorul a întârziat lucrările, îi vom pune și penalități. Parkingul e aproape gata. Am avut o recepție care nu a corespuns din punct de vedere calitativ. Au fost probleme mai mici, nu au fost probleme structurale. De exemplu nu au fost marcate corespunzător ieșirile de urgență, nu a fost amenajată o toaletă pentru persoanele cu dizabilități. Au fost toate aceste chestiuni pe care le-am impus. Au fost remediate toate cu excepția toaletei pentru persoanele cu dizabilități la care se lucrează. Estimarea constructorului este că până la sfârșitul acestei luni vor finaliza. Cred că până la 1 octombrie parkingul va fi gata. De la momentul când este semnat procesul verbal de recepție mai durează cel puțin încă o lună și jumătate până ce poate să intre în circuitul civil”, a declarat Tarcea.

Așteptăm cu nerăbdare, de vreo 10 ani încoace, inaugurarea parkingului mult promis Hașdeu. Sau viitoarele declarații ale celor doi edili liberali, că s-a făcut recepția, că nu s-a făcut, că parkingul e aproape gata, dar un capac de toaletă neconform standardelor a împiedicat din nou inaugurarea. Va mai fi din acel moment, bineînțeles, numai vreo lună – o lună jumate de muncă, „coledgii” din Primărie vor lucra zi de zi, în niște termene destul de strânse, de vreun deceniu, ca parkingul să fie gata, în momentul în care vin și studenții, la întâlnirea de 10 ani de la absolvirea facultății.

Adauga comentariu