Ajutoare pentru 10 copii din Liteni

Șeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, Ioan Oleleu, însoțit de o parte a colegilor de la DSVSA au pus mână de la mână pentru a aduce un strop de fericire într-o familie din satul Liteni, județul Cluj.

Alături de psihologul și asistentul social Raluca Brehar, echipa Direcției Sanitar-Veterinare au umplut mai mulți saci cu produse alimentare neperisabile, dar și de sezon valoare de aproxiv 1.000 lei. Pe lângă hrană, cei 10 copii ai Mihaelei Pone și ai lui Székely György au primit jucării și haine.

"Eu sunt pentru prima oară în vizită la această familie și mă bucur că am reușit să aducem câteva zâmbete pe chipurile acestor copii și ale părinților lor. Mă bucur că într-un timp foarte scurt ne-am mobilizat, alături de colegii din Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și am reușit să procurăm cele atât de necesare acestei familii”, a spus Ioan Oleleu.

Echipa DSVSA a fost coordonată în acest proiect de Raluca Brehar, de profesie psiholog și asistent social. ”Este al treilea an când vin aici și o fac de fiecare dată cu mare drag, pentru că această familie chiar are nevoie de acest ajutor. Au 10 copii. Cei mai mulți merg la școală, nu au absențe, tatăl e singurul care muncește și e foarte greu să întreții o familie atât de numeroasă. Atât cât putem, noi ajutăm, pentru că acești oameni au o situație grea. Dar, spre deosebire de alte cazuri, ei nu așteaptă să li se dea. Ei muncesc, învață, mama are grijă să nu le lipsească nimic copiilor, atât cât pot ei, desigur”, a spus Brehar.

”Iarna-i greu, e nevoie de multe într-o casă. Eu și soțul meu încercăm să le asigurăm copiilor cele de care au nevoie, dar e greu. Lucrează doar soțul, eu stau acasă cu copiii. N-am cuvinte să le mulțumesc oamenilor că s-au gândit la noi”, a spus Mihaela Pone, mama celor 10 copii din satul Liteni.

Ziar de Cluj le dedica astazi rubrica "Jos palaria!" celor care se gandesc si la cei mai putin norocosi.

 

Comentarii

Eu

30.12.2016 22:57

Niste trantori care isi invata copiii sa fie hoti! Doamna ar trebui pusa la munca, numai ca nu poate daca in fiecare an e gravida!

Adauga comentariu