Ajutoare mai mici pentru fermierii români de la bugetul de stat

Toate plățile vor fi efectuate către fermierii români, dar se vor aplica tăieri la Ajutoarele Naționale Tranzitorii, subvenții care se achită fermierilor de la bugetul de stat, a recunoscut ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros. 

Oroș a făcut public anunțul în cadrul Parlamentului României, la dezbaterea moțiunii simple depuse împotriva activității sale, potrivit agrointel.ro

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a dat asigurări fermierilor că toate plățile către aceștia vor fi în cuantumul anului trecut.

Excepție, spune Oros, face Ajutorul Național Tranzitoriu care are un buget mai mic!

„În 2021 toate plățile vor fi derulate la fel ca și până acum.

Singura diferență este Ajutorul Național Tranzitoriu în sectorul zootehnic, datorită bugetului mai mic aflat la dispoziție este în cuantum mai mic.

În rest toate plățile, absolut toate, sunt în cuantumul anilor trecuți. Asta ca să mai contrabalansăm dezinformarea continuă!”, a afirmat Oros luni, 29 martie, în Plenul Parlamentului, unde s-a dezbătut moțiunea simplă depusă la adresa lui de către PSD.

În dezbaterea moțiunii, liderul AUR, George Simion, a susținut că ministrul Agriculturii este „de porc”, în condițiile în care ministerul pe care-l coordonează a făcut prea puțin pentru combaterea pestei porcine, dar a impus limitări pentru numărul de porci în gospodării:

„Pentru domnul ministru al Agriculturii, ce să zic? E de porc.

Ori, că se limitează la 5 sau la 6 numărul de porci, pentru gospodării, pentru micul producător, nu e normal. (...).

Pesta porcină n-a fost împiedicată în niciun fel. (...).

Suntem de partea românilor şi aseară în multe oraşe din ţară români liberi au ieşit în stradă pentru că suportă restricţiile în starea de alertă”, a susținut liderul AUR.

Încă din perioada campaniei electorale, ministrul Agriculturii (PNL), clujeanul Adrian Oros, oferea asigurări în privința despăgubirilor acordate fermierilor pentru culturile calamitate, prin intermediul fondurilor europene. 

După cum semnala Ziar de Cluj, potrivit bugetului ministerului Agriculturii pentru 2021, sprijinul acordat fermierilor este redus cu 48%, iar fondurile pentru secetă lipsesc.

Fermierii români și-au manifestat indignarea în repetate rânduri din cauza reducerii brutale de sume alocate programelor de sprijinire a producătorilor agricoli.

CITEȘTE ȘIDespăgubirile se amână: Adrian Oros îi trimite pe fermieri să se împrumute de la bănci


 

 

 

 

sursa captură: adrianoros/facebook.com

Adauga comentariu