"Ajuta din Suflet" nu e un indemn, e locul unde se implinesc mici minuni

Gesturile simple pot schimba destine. Un simplu anunt, atunci cand este vazut de oameni carora le pasa, poate duce la fericirea unei familii intregi. Pentru asta a fost creata pagina de Facebook “Ajuta din Suflet”, acolo unde cei care au nevoie de o mana intinsa, care sa ii ajute sa se ridice la o viata normala, isi pot spune oful. Acolo se aduna oamenii care vor sa ajute neconditionat, carora le pasa, indiferent daca e nevoie de ajutorul lor la Cluj sau in Iasi.

“Grupul "Ajuta Din Suflet" vrea sa fie o colectie de caractere, de oameni adevarati, care fac bine in jurul lor si care si-au dedicat o parte din viata pentru altii”, spun initiatorii proiectului.

Pe parcursul derularii faptelor bune, pe pagina lor sunt adaugati toti cei care au ajutat la schimbarea, cat de mica, a unor destine. “E o multumire pentru tot ce au facut din suflet, pentru acei dintre noi care la un moment dat in viata au avut nevoie de ajutor”, mai spun cei de la Ajuta din Suflet.

Daca pana de curand “Ajuta din Suflet” a fost pagina prin care se sprijineau amaratii Clujului, acum ajutorul ei se intinde mult dincolo de granitele judetului. Ioana locuieste in Iasi si auzit de proiect de curand, a fost indrumata catre pagina site-ului de socializare. E mama a doua fetite, una de 7 luni si una de patru ani. Din pacate, Mos Craciun nu o sa ajunga la ele anul acesta, nu fara ajutor.

“Vin sarbatorile, iar la gradinita copiii vor spune poezii. Ajutat-o si pe fetita mea sa primeasca un cadou, va rog. Daca aveti hainute ramase mici de la copii sau nepoti, le primesc cu bratele deschise. Ajutati-ma cu ce puteti; eu nu cer bani pentru copilasii mei”, e anuntul postat de femeie.

E ultima ei speranta, spune Ioana. Pana acum, a incercat sa ceara ajutorul din mai multe drectii, dar a ramas cu mana intinsa. Nimeni nu vrea sa se complice sa trimita pachete intr-un sat din judetul Iasi.

“Am ajuns aici printr-o recomandare si chiar sper ca o sa fie bine. Pana acum am stat de vorba cu mai multi clujeni care vor sa ma ajute”, spune femeia.

Luna trecuta, cei de la Ajuta din Suflet s-au mobilizat pentru cauza unei mame din Rasnov, care avea nevoie de bani pentru mancare si spitalizarea fetitei ei. Tot ei sunt cei care popularizeaza evenimentele de strangere de fonduri pentru copiii nevoiasi, fie ca e vorba de targuri in care se vand lucruri hand-made ori seri de cantece.

In spatele paginii de Facebook stau  doi clujeni care si-au propus sa “adopte” nevoiasii Clujului, sa-i ajute sa se simta ca intr-o familie macar o data pe saptamana. De mai bine de un an, Daniel Somesanu si sotia lui au inceput sa gateasca, in fiecare weekend, mese calde pentru nevoiasii orasului. Acum gatesc cate 200 de portii si au extins proiectul si in Floresti. Pe drum li s-au alturat zeci de voluntari, care se ofera sa ajute la gatit sau chiar sa cumpere alimentele de care e nevoie pentru ca acesti oameni sa manance, macar o data pe saptamana, o masa calda.

sursa foto: lideruldeopinie.ro, facebook.com

Adauga comentariu