AJOFM Cluj sprijină domeniul HORECA: susținere financiară pentru ucenici în domeniile ajutor de bucătar, ospătar, barman, măcelar sau femeie de serviciu

Directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, Ana-Maria Chiciudean, a anunțat că pregătesc o măsură pentru susținerea domeniului Horeca prin finanțarea unor programe de ucenicie. AJOFM va subvenționa locurile de muncă pentru angajatorii dispuși să angajeze persoane care vor să învețe o meserie.

„Dorința noastră de a ne implica în susținerea domeniului HORECA. Prin legislația pe care AJOFM o aplică avem posibilitatea de a susține crearea de locuri de muncă și formarea profesională. Subvenționarea locului de muncă pentru angajatorii care angajează persoane dornice să învețe o meserie. În momentul de față ne-am propus să organizăm programe de ucenicie pentru ajutor-bucătar, barman, ospătar, măcelar și femeie de serviciu. Sperăm că se deschid terasele. Contractele acestea de muncă sunt pe o durată de 6 luni, iar angajatorul ar reuși să își formeze personalul. Credem că acest nivel de bază merită susținere”, a declarat Ana-Maria Chiciudean la Via Cluj.

AJOFM Cluj va subvenția 2250 de lei pe lună pentru fiecare persoană angajată. De asemenea, ca o premieră, din acest program vor putea face parte și persoane care au educație precară și a căror șanse de se angaja sunt extrem de reduse.

„Există și persoane care au un nivel de școlarizare precar, dar care au dorință de muncă. Aceste persoane nu pot fi încadrate pe piața muncii. Prin intermediul programelor de ucenicie pe care noi le finanțăm pe o perioada de șase luni putem oferi ocuparea acestor persoane, precum și formarea profesională. Noi ne-am făcut o previziune pentru 70 de persoane, fiind în premieră o astfel de finanțare pentru acest nivel de educație. Dacă vom găsi deschidere putem să majorăm numărul de persoane beneficiare”, a declarat Maria Chiciudean.

6380 de persoane fără loc de muncă se află în evidențele AJOFM Cluj, dintre care 70% sunt reprezentate de persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj.

Cele mai afectate domenii sunt: construcțiile, serviciile, Horeca și agricultura.  

Adauga comentariu