Airports Council International a premiat Aeroportul International Cluj

Aeroportul International Cluj a fost premiat  in cadrul Adunarii Generale si Conferintei ACI World. Premiul a fost acordat pentru contributia adusa la siguranta aeroportuara, in cadrul programului APEX: „Cu inalta consideratie pentru contributia exceptionala adusa Comunitatii Internationale de Aeroporturi prin oferirea expertizei in cadrul programului privind siguranta -APEX al Airports Council International, care promoveaza imbunatatirea continua a performantelor in siguranta operationala a aeroporturilor din intreaga lume”.

Programul APEX – Airport Excellence in Safety se deruleaza sub egida Airports Council International (ACI World), cu sprijinul ICAO si asigura pentru aeroporturile din intreaga lume asistenta necesara cu privire la siguranta aeroportuara in conformitate cu toate recomandarile si standardele aplicabile de aviatia civila.

„Aeroportul International Cluj s-a implicat activ in viata internationala a aviatiei civile, contribuind prin expertiza sa si sustinand programele de siguranta si securitate aeroportuara a ACI World. Suntem incantati de recunoasterea adusa de ACI World atat importantei activitatii Aeroportului International Cluj, cat si expertizei in domeniul aeroportuar pe care o detinem”, a declarat David Ciceo, directorul general al aeroportului.

„Aceasta distinctie este inca o dovada a profesionalismului managementului Aeroportului International Cluj, a standardului si a recunoasterii internationale de care acesta se bucura. Aeroportul este o unitate reprezentativa a judetului care prin dezvoltarea sa a adus una dintre cele mai importante contributii regiunii si judetului Cluj.”, a spus si presedintele Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan.

Aeroportul International Cluj este al doilea aeroport al Romaniei din punct de vedere al traficului aerian de pasageri. Pe primul semestru al anului 2015,  aeroportul clujean a inregistrat o crestere de 30,5% a traficului de pasageri, clasandu-se pe locul 3 in Europa, la categoria aeroporturilor sub 5 milioane de pasageri, conform statisticilor ACI Europe.

Comentarii

maria

01.09.2015 17:00

Sigur premiul primit nu e si pentru felul in care aeroportul Cluj se ocupa de descarcarea bagajelor - am asteptat o ora in noaptea de 29/30 august la aterizarea zborului de Munchen pana au reusit sa descarce bagajele. Ghinionul a fost ca imediat dupa cursa de Munchen au mai venit alte doua avioane, de la Bergamo si Valencia. Personalul aeroportului si-a dat proba profesionalismului in fata catorva sute de pasageri, la ora 1 noaptea. Au incurcat pe toata lumea, amestecand bagajele de Munchen cu cele de Valencia, puse simultan pe aceeasi banda, incarcate amestecat si intr-un ritm cat se poate de lent. Degeaba are trafic aeroportul din Cluj. La servicii se prezinta foarte slab, rusinos chiar. Ar trebui sa nu se mai impauneze cu premii directorimea si politicienii locali penibili si sa puna mana pe treaba. Sa faca aeroportul mai mare si sa-l organizeze ca lumea, inclusiv parcarea aia incurcata si aglomerata. Aeroportul Cluj e o RUSINE! Cu tot cu diplomele lui.

alin blaga

01.09.2015 23:20

De vis...pentru ca tin pasagerii ca pe oi si refuza sa porneasca in incinta clima...cand le.ceri asta raspunsul.e invariabil acelasi: nu ma intereseaza....sau poate pentru unii si zic unii doar din idiotii cu 12 clase si uniforma de sri...care nu pricep ca un copil de 1.8 ami nu intelege marcajele lor de zona libera...

Adauga comentariu