Ai tranzacționat Bitcoin? ANAF te pune să plătești impozit!

Direcția Generală Antifrauda Fiscală a început verificarea atentă a tuturor tranzacțiilor cu criptomonede realizate de persoane fizice și juridice din România.

Conform Hotnews, inspectorii DGAF vor să se asigure că cei care fac tranzacții cu criptomonede și-au respectat obligațiile declarative și de plată a impozitelor aferente veniturilor realizate. Concret, cei care au făcut profit din tranzacțiile cu Bitcoin (sau orice altă criptomonedă) trebuie să plătească impozit de 10%, conform legii. Mai multe detalii AICI.

Purtătorul de cuvânt al  Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, a explicat demersul colegilor săi. 

„Lumea a evoluat, tehnologia a evoluat. E doar un update, ca să spun așa la realitatea actuală. În măsura în care cresc tranzacțiile online, nu facem altceva decât să ne aliniem la realitate”, a declarat Cristea pentru Ziar de Cluj.  

De reamnintit că piața criptomonedelor este extrem de controversată. Cazul clujeanului Vlad Nistor, CEO-ul Coinflux, a făcut înconjorul lumii, în momentul în care a fost extrădat în SUA, fiind bănuit de americani că ar fi coordonat un grup infracțional. Chiar și așa, milioane de oameni tranzacționează zilnic Bitcoin sau alte criptomonede, cu scopul de a câștiga bani ușor.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Administratorul Coinflux, Vlad Nistor, a ajuns în SUA. Avocații vor să recupereze bunurile ridicate de la percheziții VIDEO

De menționat că CEO-ul Bitcoin România, George Rotariu, vede cu ochi buni inițiativa ANAF: „Nu consider că oamenii se vor speria și nici că vor fi afectate tranzacțiile cu crypto. Din contră, văd cu ochi buni această impozitare. În orice domeniu e normal ca cei care obțin profituri să fie impozitați, iar în același timp se creează un început de cadru legislativ și implicit o recunoaștere a acestei industrii". 

 

 

 

 

Adauga comentariu