Agenția ungară MTI despre conștiința responsabilității care este mai dezvoltată în rândul comunităţii maghiare din Cluj-Napoca: Rata de vaccinare este mult mai mare în școlile din Cluj cu predare în limba maghiară, decât cele în limba română

În școlile din județul Cluj, jumătate dintre cadrele didactice sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, dar există o variație foarte mare între unitățile de învățământ: în cazul unora, rata de vaccinare depășește 90%, dar în altele abia atinge 10%, scrie agenția MTI din Ungaria, citând stiridecluj.ro, conform edupedu.ro.

MTI, preluată de Rador, notează că rata vaccinării este considerabil mai ridicată în școlile cu predare în limba maghiară, ceea ce o determină să scrie: “conștiința responsabilității este mai dezvoltată în școlile maghiare”.

Potrivit sursei citate, lista detaliată referitoare la vaccinarea în școli, prezentată pe portalul românesc, arată că în primele locuri ale listei se află patru şcoli cu predare în limba maghiară, iar din cele zece şcoli în care rata de vaccinare este cea mai ridicată şase sunt şcoli cu predare în limba maghiară, două cu predare în limba engleză şi doar două cu predare de limbă română (clasate pe locul șase și zece). 

În fruntea listei se află Liceul Teoretic “Apáczai Csere János” şi Liceul Teoretic “Brassai Samuel” din Cluj-Napoca, profesorii acestor două licee fiind vaccinaţi într-un procent de 93%. În clasament urmează Liceul Teoretic “Jósika Miklós” din Turda, unde rata de vaccinare a profesorilor este de 91%, şi Colegiul Unitarian “János Zsigmond” din Cluj-Napoca, unde profesorii s-au vaccinat împotriva coronavirusului într-un procent de 89 la sută. 

Din cele șapte licee de limbă maghiară din Cluj-Napoca, Colegiul Reformat ocupă cea mai slabă poziţie în clasamentul școlilor din județ, dar şi aşa se află pe locul 12. Aici profesorii au fost vaccinaţi într-un procent de 84%. În judeţul Cluj, cadrele didactice sunt vaccinate într-un procent foarte mic în liceele profesionale, precum şi în şcolile bisericilor ortodoxe şi neoprotestante. (Sursa: Rador / Traducere: Rozália Gănciulescu)

 

 

 

Adauga comentariu