Agenția Națională de Integritate s-a interesat de viața și opera consilierului județean PSD Vasile Sălătioan. A fost sau nu a fost în stare de incompatibilitate?

Poate că lumea are impresia că noi am uitat despre consilierul județean al PSD Vasile Sălătioan care s-a aflat în stare de incompatibilitate mai bine de un an de zile la primul său mandat în Consiliul judeţean Cluj. Cum acesta, din iunie 2012 până în septembrie 2013, a deţinut funcţia de consilier judeţean şi cea de asociat unic al societăţii comerciale ASY Exim SRL din Dej. Societatea care apare în declaraţia de interese a consilierului PSD a încheiat în perioada 2014-2016 mai multe contracte de prestări de servicii cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, condusă de Daniel Tămaş, contracte de mentenanţă ce depăşesc câteva sute de mii de euro. Ziar de Cluj v-a prezentat, în excusivitate, contractele şi sumele prin care, prin intermendiari, se pare că Vasile Sălătioan face afaceri cu statul.

Nu insistăm, puteți reciti materialul pe Ziar de Cluj. Cert este că, din 12 octombrie anul trecut, am încercat să obținem un punct de vedere de la acest consilier local, dar nu am reușit. Ăștia au impresia că, dacă nu vorbesc cu noi, “câinii latră, caravana trece”.

Se uită că mai există și alte instituții ale statului de drept, instituții cu care avem dialoguri foarte constructive. Drept pentru care, zilele acestea Agenția Națională de Integritate, instituția căreia Partidul Social Democrat cu drag i-ar pune căluș și botniță, a cerut Consiliului Județean Cluj date și acte privind activitatea lui Vasile Sălătioan.

Așa vom avea și noi, contribuabilii, ocazia să aflăm dacă alesul județean a încălcat legea pe ici, pe colo, prin părțile sale esențiale.

Că din informările lui Alin Păunel Tișe, președintele CJ Cluj, nu aflăm. Că așa-i în marea și fericita famiglie a politicienilor români – nu mai știm cine-i opoziția și cine-i puterea când este vorba să batjocorim banii publici și să nu prea ținem cont de legi. Mai bine zicem despre cât s-a asfaltat, decât cât s-a furat din asfaltări. Că nu se știe niciodată când este nevoie de votul lui Sălătioan să treacă vreo mizerie administrativă de votul consilierilor județeni.

Oricum, pe această cale, cerem și Consiliului Județean Cluj, cu respect, președintelui Alin Păunel Tișe, să ne informeze instituțional cu privire la ceea ce a cerut Agenția Națională de Integritate cu privire la Vasile Sălătioan. Să putem compara cu ceea ce avem.

(foto: dejeanu.ro)

Comentarii

dana c

08.02.2017 13:07

dragi tovarasi as vrea sa intelegeti ca la nivelul Consiliului Judetean Cluj s a facut cel mai mare blat. Lapusan Salatioan Cuibus NASRA l au vandut pe directorul tamas ca sa si acopere ilegalitatile comise. surpriza insa o sa fie cand o sa si dea seama ei politicienii ce se ascunde in spatele Daspc Cluj si cine l protejeaza pe acest Director . La temnita cu politicienii corupti.TIC TAC

Adauga comentariu