Agenţia Naţională de Integritate îi dă “mandat” de incompatibilitate primarului din Gherla

UPDATE: Contactat de Ziar de Cluj, prefectul judeţului, Ioan Aurel Cherecheş, practic s-a spălat pe mâini de această speţă. "Noi nu am fost parte nici într-un proces, aşa că nu as putea să vă dau detalii. Chestia asta ţine de ANI, noi nu am primit nicio informare oficială până în acest moment. După ce vom primi vom putea să dezvoltăm subiectul", declară pentru Ziar de Cluj, Ioan Aurel Cherecheş.

Ioan Neșelean (PSD), actualul primar al municipiului Gherla, a fost găsit în stare de incompatibilitate pentru perioada 15 octombrie 2013 – 02 iunie 2016, interval de timp în care a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Gherla.

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta ar fi încălcat astfel legea 161/2003 privind asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, unde se arată că funcția de primar și viceprimar este incompatibilă cu exercitarea calutății de membru al consiliului de administrație ale spitalelor. Sancțiunile sunt grele: persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică timp de trei ani de la data eliber[rii din funcíe. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

În 2016, Ioan Neselean figura pe website-ul spitalului din Gherla ca preşedinte al Consiliului de Administraţie.

În plus, tot în 2016, fostul viceprimar, devenit între timp primar, a semnat cu mâna lui o declaraţie de interese în care arată că este membru al Consiliului de Administraţie a Spitalului Municipal.

Interesant este faptul că, pe declaraţie de avere depusă în acelaşi an la primărie NU figurează faptul că ar fi fost membru al CA de la spital, lucru care poate fi interpretat ca fals în înscrisuri oficiale.

 

 

Fotocredit: Gherla.info

Adauga comentariu