Agenţia Naţională de Integritate, dată în judecată de către un primar faimos din Cluj. PSD riscă să piardă "teren politic"

Agenţia Naţională de Integritate, instituţia independentă ce exercită un control administrativ, specializată în verificarea averilor dobândite în timpul exercitării unei funcții publice, conflictelor de interese și a incompatibilităților, a fost chemată în judecată de către primarul municipiului Gherla, Neselean Ioan. 

Edilul din Gherla a contestat raportul întocmit de ANI, prin care se arăta că a încălcat legea în perioada în care era viceprimar. Pe rolul Curții de Apel Cluj, în data de 17 mai, s-a înregistrat dosarul prin care Neselean contestă acuzaţiile ANI. 

Cel mai recent proces în care raportul ANI a fost contestat, îl avea ca reclamant pe primarul comunei Baciu, din judeţul Cluj, care era şi el declarat incompatibil în raport. Instanţa a decis în favoarea celor de la ANI. În cazul lui Florin Mureșan, primarul din Baciu, prefectul Aurel Cherecheș a semnat un ordin de eliberare din funcție, după definitivarea deciziei instanței. 

 

Vezi şi: Faimosul Andrei Boldijar aka Spike Boldy, trimis în judecată pentru evaziune fiscală! În 2012 dădea țepe INTERLOPILOR din București

 

Ioan Neșelean (PSD), actualul primar al municipiului Gherla, a fost găsit în stare de incompatibilitate pentru perioada 15 octombrie 2013 – 02 iunie 2016, interval de timp în care a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Gherla.

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta ar fi încălcat astfel legea 161/2003 privind asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, unde se arată că funcția de primar și viceprimar este incompatibilă cu exercitarea calității de membru al consiliului de administrație ale spitalelor. Sancțiunile sunt grele: persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică timp de trei ani de la data eliberării din funcţie. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

În 2016, Ioan Neselean figura pe website-ul spitalului din Gherla ca preşedinte al Consiliului de Administraţie.

În cazul în care Neselean nu câștigă procesul cu ANI, PSD pierde încă un primar în județul Cluj. 

Adauga comentariu