A aflat și viceprimarul Tarcea că trotuarele și aleile sunt pline de mașini și că ar fi nevoie de parkinguri în cartiere

Viceprimarul Dan Tarcea a făcut azi o descoperire remarcabilă, faptul că aleile și trotuarele din cartiere sunt impracticabile din cauza mașinilor parcate peste tot. Cărucioarele nu au loc să se strecoare printre mașini, deci trebuie construite parkinguri. 

Această situație nu este deloc nouă, așa cum probabil și viceprimarul știe, doar că proiectele menite să rezolve această problemă sunt foarte greu de implementat. Atât de greu că după aproape patru ani de mandat încă nu există niciun parking nou finalizat în cartiere. Singurul parking dat în funcțiune este parkingul Negoiu a cărui contrucție a fost întârziată cu trei ani astfel că a prins actualul mandat al primarului Boc.

”Acum 30-50 de ani când au fost construite blocurile a fost edificat un loc de parcare la zece apartamente. Acum situația este cu totul alta. Trebuie doar să ieșim din bloc în aproape orice zonă a orașului să vedem că nu putem să ne plimbăm pe alei, nu putem să ne plimbăm copilul cu căruciorul, o persoană cu dizabilități merge foarte greu pe trotuar pentru că sunt pline de mașini”, recunoaște Tarcea

Parkingurile de pe strada Primăverii, mană cerească pentru locuitorii din zonă

Tarcea îi asigură pe locuitorii de pe strada Primăverii, mulți dintrei ei numulțumiți de faptul că parkingul ar putea să îi lase fără lumină, că acest parking este cel mai bun lucru care ar putea să li se întâmple. Prețurile apartamentelor vor crește atunci când vor exista locuri de parcare suficiente și spații verzi. Este doar un  mic inconvenient faptul că acum au rămas fără locul de joacă pentru copii și fără băncuțe. Primăria va avea grijă să le refacă la finalizarea parkingului. Clujeni puteți fii optimiști, ultimul parking construit de Primărie a fost finalizat cu o întârziere de doar trei ani. 

”Nu îmi dau seama de unde vin aceste dezinformări pentru că acolo a fost făcut un studiu, un PUZ și clădirea care va fi edificată acolo va avea trei etaje și îndeplinește toate condițiile de siguranță. Sunt făcute inclusiv studiile de însorire, iar aceste parkinguri pe care noi le facem ne dorim să poată crește calitatea vieții în zonă, nu să încurcăm oamenii și să îi facem să își vândă apartamentele și să plece în altă parte.Vrem să facem lucrări serioase, de accea și costurile sunt atât de mari. Fiecare parking va avea locuri special amenajate pentru mașini electrice, biciclete sau mopede. Aceste parkinguri nu îi vor încurca pe oameni ci le va crește valoare imobilelor pentru că vor avea locuri de parcare suficiente și spații verzi suplimentare”, potrivit viceprimarului Tarcea.

 

 

 

 

Adauga comentariu