Afaceristul Daniel Metz foloseşte propria institutie de presa, EBS Radio, ca să terorizeze societatea de stat SALROM, Regina Sarii. Miza: un contract de 2 milioane de euro într-o licitaţie la care participa in tandem cu clona OMNILOGIC, firma unui spagar

Îl mai ţineţi minte pe ipocritul Daniel Meţcaniuc Metz, seful NTT Data Romania? Da, da, cel care, exact acum un an, îl acuza pe jurnalistul Liviu Alexa de terorism mediatic şi şantaj la companii, fără să aibă vreo dovadă în acest sens?

Ei bine, noi avem dovada că adevăratul terorist mediatic care presează companii DE STAT pentru a-i conferi licitaţii este chiar Daniel Metz. Şi vă vom prezenta dovada imediat.

 

Puţin context 

 

Trebuie să vă reamintim un lucru emoţionant pe care probabil l-aţi uitat: ipocritul de Metz spunea, acum un an, că îşi doreşte să se implice în media pentru a face presă pozitivă pentru cetăţeni, departe de orice critică, terorism mediatic sau şantaj. În acest sens, la finele lui 2017, Metz s-a dus în faţa CNA şi a obţinut o licenţă de radio local, rară şi valoroasă, minţind CNA că va face un radio de informare, cu muzică de operă, jazz şi numai ştiri pufoase şi pozitive.

Cand colo, Metz isi foloseste radioul si ziaristii ca sa faca presiuni inimaginabile asupra conducerii unei societati de stat care a scos la licitatie un contract suculent pe partea de IT.

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a lansat acum un an o licitație deschisă prin care vrea să implementeze un Sistem Informatic Integrat de Planificare a Resurselor (ERP), incluzând licențe, servicii de implementare, echipament hardware de testare, servicii suport și mentenanță, contract cu o valoare estimata la 7,36 milioane lei fără TVA. Adica 2 milioane de euro, bani foarte rari dedicati IT-ului in societatile de stat romanesti.

Salrom este unul dintre primii zece producători de sare din Europa, o societate de stat de interes strategic, care functioneaza sub reglementarile OUG nr. 109 din 30 noiembrie 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, adica cu management foarte transparent, avand in vedere monopolul pe care il detine si, mai ales, profiturile imense. Societatea Naţională a Sării este controlată de Ministerul Economiei, care deţine 51% din capital, restul fiind deţinut de către Fondul Proprietatea (49%).

Compania numără circa 1.700 de angajaţi si a avut în 2016 o cifră de afaceri netă de 297,1 milioane lei şi un profit net de 30,1 milioane lei.

 

Metz se viseaza noul Sebi Ghita al Romaniei. Si se asociaza cu penali

 

Să ne explicăm. NTT Data şi Daniel Metz au început o campanie subtilă de ofertare a companiilor de stat din România cărora să le ofere soluţii de ERP.

Potul e mare, de sute de milioane de euro per industrie, iar Metz vrea să devină noul Sebi Ghiţă al licitaţiilor de stat, angajând în acest sens „servicii de consultanţă” de la foşti securişti, foşti bancheri, foşti directori de ministere.

În ultima vreme, NTT Data vânează, cu o foame disperată, singurul contract de IT al Societăţii Naţionale de Sare - Salrom, în valoare de 2 milioane de euro. În acest sens, Metz a dat undă verde la orice fel de „pile”, „influenţe”, „cadouri” sau „presiuni” ce se pot intreprinde ca „să se ia” contractul.

Asta si pentru ca, in cazul acestei licitatii speciale, s-au intamplat lucruri: sesiunile de licitare au fost anulate de mai multe ori din varii motive. Cea mai recenta anulare a avut loc la finele lui octombrie a.c., lucru care l-a enervat maxim pe Metz.

 

Metz, terorist mediatic, face presiuni prin EBS Radio pe SALROM

 

Metz a dat ordin jurnalistilor sai de la EBS Radio sa le dea un "impuls" celor din conducerea Salrom. Si angajatii EBS Radio s-au executat.

Sursele noastre ne-au informat, aproape instantaneu, asupra unui fapt inedit: şi anume că societatea SALROM a primit, recent, de la jurnalista Gabriela Buruian, angajata EBS Radio, un email.

Adică „Radioul Păcii”, care n-a produs nici o ştire critică şi nici o anchetă în activitatea sa, a trimis către SALROM un set de întrebări foarte insinuante şi cu o cu totul altă miză decât cea editorială...

Practic, Daniel Metz presează SALROM, prin intermediul radioului său, să-i dea mai repede cele două milioane de euro, comportandu-se ca un şperţar de presă, punându-şi angajaţii, în speţă pe naiva Gabriela Buruian (Gabriela, ţi-am oferit un job să faci presă adevărată, ai ales să devii instrumentul cu care Metz şantajează companii), să preseze companii de stat cu „demersuri jurnalistice” bine ticluite, ca să înţeleagă sefii companiilor de stat că lui şi lui NTT Data trebuie să se dea contractele cu Statul.

Ati inteles, da, dragi colegi din presa, dragi oameni de afaceri clujeni, dragi procurori si judecatori, dragi profi univi: Metz participa cu NTT Data la licitatia SALROM si, pentru ca nu primeste ce vrea, ataca cu EBS Radio conducerea SALROM. Hotul striga hotii in noiembrie 2017, cand colo, chiar el se deda la terorism mediatic!

 

NTT Data Romania, asociata cu spagarul penal Gabriel Marin de la Omnilogic printr-o firma-tampax

 

Dar nu asta e totul. Pe acest contract au sarit urmatorii:

 

1. Asocierea Focality SRL (lider) - Information Business Consulting SRL - Computer Sharing Bucuresti SRL,

2. Asocierea dintre Siveco Romania SA (Partener) si Trend Import Export SRL (lider)

3. Asocierea dintre Flame Data Technologies SRL (lider) si NTT Data Romania SA,

4. S&T Romania SRL

5. Asocierea dintre Ager Business Tech SA si ARGGO Software Development & Consulting SRL

 

Trecem peste iesenii de la punctul 1, dupa care stau ascunsi cei din familia Mardarasevici din Iasi, ne distram putin ca SIVECO moare de foame si nu renunta la contractele cu statul roman si ne oprim la punctele 3 si 4. 

La 3, observam (si asta e inca o dovada care sa intareasca acest articol), NTT Data a ales sa participe in aceasta licitatie a Salrom intr-o asociere cu Flame Data Technologies. Daca ne uitam putin pe Registrul Comertului, Flame Data e un rahat de firma de apartament cu 6 angajati si cu 2000 de euro profit. Adica pepsi fata de firma pe care Metz o conduce: NTT Data Romania are 1000 de angajati si cam 5 milioane de dolari profit pe anul trecut.

 

De ce ar vrea Metz sa participe intr-o asociere si sa nu fie nici macar lider de asociere? Pentru ca Flame Data Technologies nu e o firma oarecare, ci o firma-tampax dupa care face cucu-bau Gabriel Marin, turnatorul din dosarul Microsoft, care a spaguit in stanga si in dreapta ministri si care are un purcoi de infractiuni economice.

Gabriel Marin a semnat contracte umflate cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, Societatea Națională de Radiocomunicații, Ministerul de Finanțe, UM 0975 (fosta Direcție F a Securității, în prezent face parte din SRI și se ocupă cu “cercetarea științifică militară”), Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Interne, Autoritatea Națională a Vămilor, Imprimeria Națională, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și cu multe altele.

In 2015, jurnalistul Doru Buscu scria:

"Timp de peste un deceniu, Omnilogic s-a ocupat de mulgerea ministerelor, a instituțiilor de forță și a celor mai slabe de constituție, adunînd, în medie, peste o sută de milioane de euro pe an de la bugetul de stat. Gabriel Marin e căpetenia unui grup infracțional organizat și preocupat de sărăcirea sistematică a țării, grup care cuprinde miniștri, ofițeri, turnători, sportivi, bancheri, arabi, foști generali de Securitate, companii straine și mici răufăcători de centrul Bucureștiului.

O secvență din ADN-ul acestui organism rapace arată astfel:

– Omnilogic BGS SRL, București;

– GT Holding GmbH, Viena, Rudolf Zeller Gasse 22-24, acționar în Omnilogic BGS;

– Key-Tax Wirtsenaftstreuhand GmbH, acționar în GT Holding;

– Omnilogic BGS Establishment, acoperită prin Artax Fide Consult Allfinanz und Treuhand (trustee company) la Erste Bank;

– Omnilogic Morristown USA, acoperită prin Intrust UK, Paladini Angelica (trustee company);

– Omnilogic Corp., New Jersey, acoperită prin Intrust UK, Paladini Angelica, la Fleet Bank New Jersey; Omnilogic Corp. e Omnilogic București printr-o companie din Lichtenstein;

– Colus Establishment, Arnold Böcklin Strasse, 11, 4011 Basel, Elveția, acoperită prin Artax Fide Consult Allfinanz und Treuhand;

– Marklink Establishment, Binzastrasse 294nFL-9493, Mauren, Elveția.

Această rețea a fost cuplată la contractele pe care Gabriel Marin le semna cu statul,

de obicei prin Omnilogic BGS. Odată banii încasați, ei începeau să circule prin tubulatura off-shore ca prin mațele unei vaci, unde erau rumegați, storși de proteine și puși să hrănească sistemul căsuțelor poștale clădit în paradisuri fiscale. O parte din bani făceau cale întoarsă și, prin conturile unora ca Alexandru Bittner, realimentau cu cash fauna politică de care depindeau noile contracte", scria Buscu.

 

Credeti ca Gabriel Marin a facut vreo zi de parnaie? Hahaha, nici vorba. E liber, bine merci, si a vazut ca exista un gascan fraier pe nume Daniel Metz, mai spalatel ca el. Amandoi au aceleasi pasiuni: smenurile de business, femeile, angajarea de ofiteri din SRI sau decidenti din ministere iesiti la pensie. 

Acum, cei doi s-au asociat ca sa isi faca rost de sarea si piperul contractului pe IT al SALROM.

Cum stim ca Gabita Marin e in spatele firmei Flame Data Technologies, mai precis in spatele actionarului unic GREY CANYON INVEST ESTABLISHMENT din Liechtenstein, cu sediul in Austrasse 14, FL- 9495 Triesen Liechtenstein? Ei bine, Flame Data Technologies nu s-a numit dintotdeauna asa. 

Acum 2 ani si ceva, ea se numea Frontal Technologies, asa cum ne arata o mentiune tot de la Registrul Comertului:


DECIZIA NR. 1/01.07.2016 a asociatului unic FRONTAL TECHNOLOGIES - S.R.L., nr. de ordine in Registrul Comertului J40/3493/2015, CUI 34264511, sediul social in Bucuresti, sos. Bucuresti - Ploiesti nr. 135, corp 1, parter, biroul nr. 10, sectorul 1, capitalul social subscris si varsat 2.000 RON Asociatul unic al FRONTAL TECHNOLOGIES - S.R.L.., o societate cu raspundere limitata, constituita in mod valabil si functionand in mod legal conform legislatiei romane, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul de inregistrare J40/3493/2015, cod unic de inregistrare 34264511, avand sediul social in Bucuresti, sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 135, corp 1, parter, biroul nr. 10, sectorul 1 (Societatea): Sebastian BANICA, cetatean roman, [***nastere***], in mun. Ploiesti, judetul Prahova, [***domiciliu***] cu [***act identitate***], emisa de I.N.E.P. la data de 24.07.2008, [***CNP***], a hotarat urmatoarele.
Articolul 1 Schimbarea denumirii societatii. Noua denumire a societatii va fi FLAME DATA TECHNOLOGIES - S.R.L., conform rezervarii de denumire nr. 189631/22.04.2016, eliberata de Oficiul Registrului Comertului Bucuresti.
 

Sebastian Banica este sclavul lui Gabriel Marin, care l-a pus administrator pana acum cativa ani la toate firmele din constelatia "Frontal", caci, rechinii avizati din IT stiu isi mai aduc aminte de Frontal Communication

Jurnalista Sorina Matei nota, la randul sau, intr-o ancheta publicata acum 2 ani despre Marin urmatoarele: 

"SC Frontal Communication SRL. Pe 17 Octombrie 2002, numele firmei SC Frontal Communication SRL era Omnilogic Communications SRL şi avea ca asociaţi firma General Communications Gmbh din Austria cu 90%, prin împuternicitul Constantin Mihăilă şi pe Gabriel Marin (foto), fondatorul şi Chief Executive Officer al firmei Omnilogic, cu 10%. Abia după 6 ani, pe 2 Aprilie 2008, SC Omnilogic Commnunications SRL îşi schimbă numele în SC Frontal Communication SRL dar rămâne cu acelaşi acţionariat: General Communications Gmbh din Austria, reprezentată prin Constantin Mihăilă are 90% şi Gabriel Marin – 10% şi îl numeşte administrator pe Ion Ivaşcu. Pe 25 Noiembrie 2008, Gabriel Marin îşi cesionează toate acţiunile deţinute la SC Frontal Communication SRL lui Elisabeth Mayer, cetăţean austriac, astfel că firma ajunge să fie deţinută în prezent de General Communications Gmbh Austria cu 90% şi cetăţeanul austriac Elisabeth Mayer cu 10%.

În timp, societatea îşi completează constant domeniile de activitate iar administrator devine Sebastian Bănică din Ploieşti. Potrivit presei centrale, Omnilogic, firma condusă de Gabriel Marin ca director general, este o abonată la contractele cu statul, având de-a lungul timpului contracte cu STS, cu SRI, cu Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, cu Ministerul de Finanţe, cu ministerul Comunicaţiilor condus de Gabriel Sandu- în proiectul eRomânia, cu Compania Naţională “Imprimeria Naţională” SA şi cu ministerul Educaţiei, condus de Remus Pricopie".

 

Deci cam cu astfel de oameni s-a asociat Metz, teroristul mediatic al SALROM. Afaceristul clujean pare sa fie pe cai mari. Dar, la Bucuresti, sunt unii intelepti care sustin ca se cade mult mai urat de pe cai mari decat de pe ponei marocani...

 

PS: N-am uitat sa va zicem de ce e important si punctul 4 din lista de participanti. S&T e o companie rivala a lui NTT Data, care participa si ea la licitatia SALROM. Ca si cum lucrurile nu erau complicate indeajuns, nr.2 din NTT Data, Maria Metz, fosta nevasta a lui Daniel Metz, s-a combinat amoros cu un tip important din S&T, ca in Romeo si Julieta :))).

 

Adauga comentariu