Afaceri înfloritoare de Ziua Femeii. Clienții au început să fie pretențioși atunci când aleg să ofere flori

În prag de 8 martie, dar si in ziua sărbătorii femeilor, când aproape toate doamnele si domnisoarele primesc măcar o floare în dar, florăriile sunt, poate, cele mai de succes afaceri. Clienții au început, însă să fie mai pretențioși și prefeă să cumpere flori din florării și mai puțin din piețe sau de pe trotuare.

La mesele din Piața Mihai Viteazu, desinate comerțului floral, mai căutate par să fie plantele în ghiveci, decât buchetele pompoase.

7 lei trandafirul, 5 lei zambila, 2 lei ghioceii, 6 lei primula, intre 5 si 10 lei ghiveciul cu lalele sau zambile, 10 lei Cyclamenul, pentru fiecare buchet sau floare exista un pret. Care nu e batut in cuie, se poate negocia, mai ales la cantitati mai mari. Dar oamenii cam stau degeaba, parca nu mai e asa de mare cererea.

În florării situația este exact pe dos. Aici, angajații nu își mai văd capul de treburi, comenzile sunt în număr mare și de câteva zile se muncește zi și noapte.

Lore Zorilescu, de exemplu, ca proprietar de florarie, abia face fata comenzilor. Aceasta a avut de pregatit prima comanda pe ora 5 si jumatate dimineata.

În acest an la mare căutare sunt coșulețele cu flori sau chiar cele cu plante care pot fi, ulterior, puse în grădină.

Dacă doamnele preferă coșulețele, domnii sunt mai nehotărâți și se lasă pe mâna floriștilor.

În florării un buchet de flori porneșe de la aproximativ 30 de lei, în funcție de florile folosite, iar coșulețele au prețuri care pleacă de la 45 de lei și pot depăși lejer 100 de lei. Pentru cei cu bugete generoase, artiștii floriști recomandă cutiile cu flori.

Adauga comentariu