Afaceri care merg bine în pandemie: CIA Aboliv, cel mai mare producător de carne din Cluj, a declarat un profit net de 3,7 MILIOANE EURO în 2020. A fost cel mai bun an pentru companie

Fabricarea produselor din carne a mers excelent în anul 2020, an pandemic care a adus pentru multe firme reduceri de personal și pierderi financiare. CIA Aboliv din Mihai Viteazu, județul Cluj a crescut mult anul trecut din toate punctele de vedere. A reușit să facă un profit mai mare cu 75% decât cel din 2019 și a angajat oameni. Asta, în timp ce alte companii au fost nevoite să își reducă activitatea.

În 2020, valoarea veniturilor totale ale companiei clujene a fost de 31,3 milioane euro, față de 27 milioane euro în 2019. De altfel, cifra de afaceri de anul trecut a fost cea mai mare din ultimii 20 de ani de activitate.

2020 a fost cel mai bun an și din punct de vedere al profitului. Dacă anul trecut, CIA Aboliv a declarat un câștig net de peste 3,7 milioane euro, în urmă cu doi ani profitul net a fost de peste 2,8 milioane euro.

Numărul de angajați a crescut anul trecut la 421, față de 415 în 2019.

CIA Aboliv este deținută de Ilie Daniel Bogdan.

Compania a fost înființată în anul 1992 având ca obiect principal de activitate abatorizarea animalelor și producția de preparate din carne. La început, producția de mezeluri a fost de aproximativ 500 kg/zi care erau comercializate pe un areal restrâns și anume în zona Turda-Câmpia Turzii și prin intermediul a două magazine proprii. Secția de producție era dotată cu utilaje de producție românească (mașini de tocat, cuter, malaxor) iar fierberea și afumarea se făceau clasic (fierberea în apă și afumarea în afumatori clasice cu rumeguș). Numărul de angajați din acea perioada era de aproximativ 20 de persoane.

Adauga comentariu