Afacerea familiei Timofte, Transilvania Construcții Cluj-Napoca, a avut în 2019 cel mai mare profit din ultimii cinci ani

2019 a fost un an bun pentru dezvoltatorul imobiliar Transilvania Construcții SA Cluj-Napoca atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului net. Compania este deținută de Mircea Timofte și Andrei Timofte (tată și fiu). În portofoliul firmei se află proiecte imobiliare importante, unul dintre acestea fiind Novis Plaza.

Transilvania Construcții SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 7,7 milioane euro, în scădere față de anul 2018, când valoarea veniturilor totale a depășit 8,4 milioane euro. În ultimii zece ani, cifra de afaceri a companiei clujene a variat între 4,5 milioane euro și 10 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut este cel mai bun din ultimii cinci ani: 2 milioane euro. În urmă cu doi ani, Transilvania Construcții SA a avut un profit net de peste 1,1 milioane euro, deci aproape jumătate față de anul trecut. În urmă cu trei ani, a avut un câștig de doar 59.500 euro, iar în 2016 a depășit puțin 1 milion euro. În 2015, profitul net a sărit de 571.000 euro.

Numărul de angajați pe care compania clujeană îi avea anul trecut era de 22, față de 34 în urmă cu doi ani.

Transilvania Construcții este administrată de Mircea Timofte, Andrei Iancu Timofte și Viorel Legean.

Patru firme sunt legate direct de Transilvania Construcții:

- Novis Plaza SRL Cluj-Napoca – obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, cifră de afaceri de 1,1 milioane euro anul trecut, profit net de 19.500 euro, 5 angajați; compania este deținută de Transilvania Construcții SA (98%) și Andrei Iancu Timofte (2%).

- ABC Facility Management Cluj-Napoca – obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, cifră de afaceri zero și pierderi de 21.600 euro anul trecut, zero angajați; compania este deținută Transilvania Construcții SA (95%) și Andrei Iancu Timofte (5%).

- Transilvania Construcții Infrastructure Cluj-Napoca - obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, cifră de afaceri de aproape 9,5 milioane euro, profit net de peste 1,2 milioane euro, 15 angajați; compania este deținută de Andrei Iancu Timofte (90%) și Dragoș Eugen Zah (10%) și administrată de Andrei Iancu Timofte.

- Invincible Real Estate - obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, deținută de Transilvania Construcții SA și Andrei Iancu Timofte (5%).

„Suntem o companie de dezvoltări imobiliare și investiții imobiliare cu scopul de a obține randamente peste piață. Ne concentrăm eforturile pe dezvoltări industriale și rezidențiale și administrarea proprietăților industriale. Transilvania Construcții este listată la Bursa de Valori București oferind o transparență crescută față de acționari și partenerii noștri”, scrie pe site-ul companiei.

Compania deține un portofoliu care cuprinde 150.000 mp (zonă construită) de imobile comerciale, clasându-se printre primele 5 companii de dezvoltări de parcuri logistice și industriale din România.

În anii 1950 a fost înființat Trustul de Construcții Cluj. În 1990, după divizarea trustului, s-a înființat Transilvania Construcții. În 1999, compania a fost privatizată. În anul 2003 a început dezvoltarea primului parc logistic TRC Park Transilvania (Parc Logistic Transilvania).

În portofoliul Transilvania Construcții se află Novis Plaza de pe Tăietura Turcului, o clădire cu un regim de înălțime de S+P+7E, care se prezintă cu un design contemporan industrial de tip open-space ce oferă un grad ridicat de personalizare a spațiului.

Adauga comentariu