Afacerea cu materiale de construcții CLAR, a lui Vasile Lup și asociații, a ajuns, anul trecut, la un profit de 2,4 milioane euro și cifră de afaceri de 22,1 milioane euro

CLAR Import Export, unul dintre cei mai importanți distribuitori de materiale de construcții și metale din Transilvania, a crescut în ultimii zece ani. Compania este deținută de Vasile Lup, un membru cunoscut al comunității penticostale, împreună cu alți șase asociați. CLAR are și proiecte imobiliare.

Distribuitorul de materiale de construcții și metale CLAR Import Export Cluj-Napoca, înființată în 1992, a avut, anul trecut, venituri totale de peste 22,1 milioane euro, valoare similară cu cea din 2018. În anul 2017, cifra de afaceri a fost ușor mai mare decât cea din 2018 și 2019, mai exact 23,2 milioane euro (aceasta este cea mai mare valoare a veniturilor totale din ultimii doi ani). În perioada 2009 – 2016, cifra de afaceri a companiei Clar a variat între 11,4 milioane euro și 19,2 milioane euro.

Anul 2019 a fost unul benefic pentru distribuitorul de materiale de construcții și metale din punct de vedere al profitului net, care a atins valoare de aproape 2,4 milioane euro. Este cel mai bun profit din ultimii zece ani. În 2018, profitul net a sărit puțin peste 1,4 milioane euro, iar în 2017 a trecut de 2,1 milioane euro. În intervalul 2009 – 2016, profitul net a variat între 178.000 euro și 600.000 euro.

Numărul mediu de salariați pe care îi avea CLAR Import Export anul trecut a fost de 61. În ultimii zece ani, compania a avut între 40 și 64 de salariați.

Compania din Cluj este deținută de șapte asociați: Vasile Lup (45%), Viorel Lupu Roman (12%), Gavril Pop (12%), Eusebiu Băldean (8%), Viorel Tatu (8%), Ioan Lup (8%) și Silivan Istrate (7%). Firma este administrată de Vasile Lup.

CLAR Import Export s-a implicat și în proiecte imobiliare, unul dintre acestea fiind Clar Residence Park plus blocuri în Florești.

Trei firme sunt conectate direct de CLAR Import Export: Clar Trans SRL, Autoreal SRL, Sarom Impex SRL.

Clar Trans este deținută de aceiași șapte asociați și are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 971.000 euro, profit net de 20.800 euro și un număr mediu de 31 de salariați.

Autoreal SRL este deținută de Gavril Pop, are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata de piese și accesorii pentru autovehicule. Firma are zero angajați, cifră de afaceri 242 euro și pierderi de 5.400 euro.

Sarom Impex SRL este deținută de Eusebiu Băldean (50%) și Mariana Băldean (50%). Firma are obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, o cifră de afaceri de 65.500 euro, un profit net de 9.200 euro și 6 angajați.

CLAR Import Export este unul dintre cei mai mari și mai apreciați distribuitori din Transilvania. Compania funcționează după sloganul „Clar. Cu noi faci casă bună” și oferă servicii de consultanță tehnică, îndreptare și fasonare oțel beton, mixare vopsele și tencuieli, debitare metal, livrare la domiciliu și comenzi speciale. Sediul central este pe strada Câmpina din Cluj-Napoca și mai are un depozit de metale pe Bulevardul Muncii.

„Suntem diferiți prin faptul că, la noi, clienții găsesc soluții, nu doar produse. Ei economisesc timp și bani, pentru că noi îi sfătuim cum să cumpere cele mai potrivite materiale, în funcție de calitate, preț și cantitate. Dacă le rămân materiale nefolosite, noi le primim înapoi și le returnăm banii. Ne place să-i știm mulțumiți, așa că transportul și descărcarea pentru cantități mari sunt gratuite, în Cluj și în comunele limitrofe; iar, pentru distanțe mai mari, avem un tarif foarte bun. Livrarea se face a doua zi, sau la data cerută de clienți. O parte importantă din activitatea noastră se concentrează pe distribuirea de metale și produse din oțel în țară. Principalul nostru avantaj competitiv stă în faptul că importăm direct de la producători, iar clienții noștri beneficiază de cele mai bune prețuri”, scrie pe site-ul companiei.

Adauga comentariu