Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion pe anul acesta

Joi seara, Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion, înregistrat în anul 2018. Spre deosebire de anul trecut, în 2018, acest număr a fost atins cu o lună mai devreme. 

Pasagerul cu numărul 1.000.000 a fost transportat de către operatorul aerian Turkish Airlines pe zborul Cluj-Istanbul.  Norocusul câștigător este Maria Teodosia Pop, o tânără născută în Satu Mare dar care trăieşte în Cluj de 11 ani, a primit o călătorie pentru două persoane la clasa business destinaţia Cluj-Istanbul-Cluj. Ea  a fost selectată odată cu check-in-ul pasagerilor.

“Mă bucură foarte mult. E o surpriză plăcută. Călătoresc de 3-4 ori pe an cu avionul. Plec în vacanţă la Istanbul. Mie îmi plac călătoriile foarte mult. Nu e prima dată când călătoresc cu Turkish. Chiar e una din companiile mele preferate. De fiecare dată îmi face plăcere să plec într-o călătorie, dar în acelaşi timp mă întorc cu drag tot timpul pe aeroportul din Cluj-Napoca. Vreau să văd cum se va dezvolta. Clujul e oraşul meu de suflet”, a spus tânăra.

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat că va continua dezvoltarea infrastructurii pentru atingerea pragului de 7 milioane de pasageri.

“Felicitări comunităţii clujene pentru această performanţă deosebită. Este prima dată când reuşim să atingem un milion de pasageri în luna mai. Pentru noi este un moment foarte important. Nu am fi reuşit această performanţă fără sprijinul Consiliului Judeţean şi al comunităţii clujene. Terminalul în care ne aflăm a fost gândit şi proiectat 100.000 de pasageri. Preşedinţii de Consiliu Judeţean, Şerban Graţian, Ioan Rus, Marius Nicoară, consilierii judeţeni au crezut în planurile noastre. La vremea respectivă am fost criticaţi că acest terminal e prea mare, acum suntem criticaţi că este prea mic. Dar bineînţeles avem planuri pentru 7 milioane de pasageri. Avem 45 de destinaţii externe, ne-am extins aria de acoperire”, a declarat David Ciceo.

Anul trecut Aeroportul Internaţional Cluj sărbătorea pasagerul 1 milion în luna iunie. Până la finalul anului se estimează că se va atinge numărul de 3 milioane de pasageri.

Adauga comentariu