Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion pe anul 2019

Mare sărbătoare pe Aeroportul Internațional Cluj. Astăzi, la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj s-a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat pe anul 2019.

Anual acesta Pasagerul cu numărul 1.000.000, premiat de David Ciceo,  este Carmen Bolba din Satu Mare, dar care trăieşte de 5 ani în Londra. Aceasta a primit din partea Ryanair un bilet dus-întors Cluj- Londra Southend, iar din partea aeroportului un album aniversar “100 de ani de activitate”.

 

“O să mai zbor în continuare. Am mai zburat de pe Cluj, nu e prima dată. Eu sunt ardeleancă, soțul meu oltean și ne-am decis să zburăm pe Cluj. Eu sunt din Satu Mare, el e din Vâlcea. Locuim de 5 ani în Londra, Anglia. Am mari emoții. M-au sunat să mă anunțe în prealabil că sunt pasagerul un milion și am zis că nu cred așa ceva. Nu mă așteptam chiar eu să câștig din atâtea persoane. Când am urcat în avion, mi s-a mai spus încă o dată”, a spus Carmen Bolba.

Directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că va continua dezvoltarea infrastructurii pentru atingerea pragului de 7 milioane de pasageri.

“Avem un plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri, avem un plan să investim în următorii 15 ani aproximativ 200 de milioane de euro, din acești bani aproximativ 70 de milioane de euro dorim să îi obținem din fonduri europene nerambursabile. În ce ce privește dezvoltarea Aeroportului, am avut un sprijin deosebit din partea Consiliului Județean, consilierii județeni au fost de acord cu alocarea unor sume importante, astfel încât în ultimii ani nu a mai fost nevoie să primim subvenții de la Consiliul Județean. În 2018, Aeroportul a avut un profit de aproximativ 4 milioane de euro. În prezent, avem zboruri către 22 de țări. 80% din traficul nostru este internațional”, a spus Ciceo.

Anul acesta, Aeroportul Internațional Cluj a reușit să sărbătorească pasagerul cu numărul 1.000.000 cu o zi înainte față de anul trecut. În cadrul evenimentului, David Ciceo a vorbit și despre începuturile traficului internațional pe Aeroportul Cluj.

“Mulți își mai amintesc începuturile traficului internațional pe Aeroportul Cluj. Nimeni nu dădea șanse Aeroportului. Aveam două zboruri Cluj-București. Dacă în 1996 am avut 32.000 de pasageri și doar speranțe, iată că ne apropiem de 3 milioane. Primul milion a fost aniversat în 20 decembrie 2010. Ulterior, datorită crizei economice, în 2012 a scăzut un pic traficul și am avut sub un milion. Avem o creștere de aproximativ 1%. Creșterea reală este mai mare întrucât anul trecut, până la jumătatea anului, Aeroportul Târgu Mureș a fost închis. Pe lângă această creștere de 1%, avem perspective foarte bune, mulțumim tuturor din perimetru. Noi suntem 350 de angajați ai aeroportului, dar în perimetru sunt 2.500, Romatsa, companii aeriene, companii de handling, SRI, Poliția de Frontieră, baruri, restaurante. Toate aceste firme și instituții au o contribuție importantă pentru servicii de calitate, în siguranță pentru pasageri și aeronave. Avem o perspectivă foarte bună de dezvoltare, anul acesta s-a potrivit să sărbătorim pasagerul un milion cu Ryanair, compania aeriană a intrat în acest an pe Aeroportul Cluj. Negociem de aproximativ 12 ani cu Ryanair. Este foatre greu să aducem o companie nouă, foarte greu să aducem o destinație nouă”, a mai spus directorul Aeroportului Cluj.

Adauga comentariu