Aeroportul din Cluj va primi 8,5 milioane de lei de la Guvern pentru a compensa din pierderile cauzate de pandemie

Guvernul a adoptat o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale care au un trafic de peste 200.000 de pasageri pe an. Printre acestea se află și Clujul care va primi 8,5 milioane de lei. Banii vor veni ca o formă de compensare a pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei de COVID-19.

„Vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu, care vor beneficia de o compensare a pierderilor în sumă totală de aproximativ 22 de milioane de lei”, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern de miercuri.

„Numărul pasagerilor în lunile martie-iulie a scăzut anul acesta și de aproape 20 de ori, în comparație cu numărul de călători de anul trecut. În consecință, veniturile aeroporturilor au scăzut la un nivel care pune în pericol menținerea acestora în stare operațională. România are nevoie de aceste aeroporturi regionale pentru a susține economia și a sprijini românii care folosesc în mod curent acest tip de transport”, a anunțat și vicepremierul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Adauga comentariu