Aeroportul din Cluj a fost dotat cu defibrilatoare automate externe

Două defibrilatoare au fost montate în terminalele Aeroportului Internațional Cluj cu scopul de a putea fi acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale.

Au fost amplasate două defibrilatoare în Terminalul de Sosiri și în Terminalul de Plecări al Pasagerilor și pot fi utilizate de către orice persoană în cazul unei urgențe medicale.
Acestea sunt semnalizate corespunzător și sunt marcate cu instrucțiuni de folosire.

Primul defibrilator extern din Cluj-Napoca a fost amplasat în luna mai în Parcul în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu, în incinta Complexului de nataţie Universitas al Universităţii Babeş-Bolyai.

Primarul Emil Boc a promis și el instalarea unor defibirlatoare externe în locurile aglomerate din oraș, în urma unui proiect propus în cadrul Bugetării Participative. Însă la fel ca și alte proiecte de la Bugetarea Participativă, și acesta a fost uitat într-un sertar.

"Iarăşi Clujul va fi primul oraş din România ca în multe alte domenii. Vom achiziționa defibrilatoare  pe care să le montăm în spaţiii publice din oraş. În cazul în care e nevoie, dacă cineva va face un infarct, sau are o problemă din aceasta, până când vine personalul specializat medical, să se poată interveni şi să poată fi salvată viaţa. Am discutat cu colegii de la SMURD, cu domnul Cristian Ursu. Pe de-o parte, Primăria le va achiziţiona, avem resursa financiară, este un program votat de clujeni în cadrul proiectului de bugetare participativă. E o formă de respect faţă de viaţa cetăţenilor. Categoric vom demara acest proiect în acest an”, declara în mai primarul Emil Boc.

Noroc că există și alte inițiative pentru montarea defibrilatoarelor automate, deoarece dacă se aștepta după Boc, Clujul nu ar fi avut nici acum astfel de aparate. Acestea pot să salveze viețile unei persoane pentru care fiecare secundă în plus contează. 

Adauga comentariu