Adrian Iovan a decolat ca pensionar NESIMȚIT și s-a prăbușit EROU național

Adrian Iovan, pilotul care prin profesionalismul lui a salvat 5 vieți, era considerat acum foarte puțini ani un pensionar nesimțit.

În fatidicul an 2010, când sute de mii de români au fost "amputați" la buzunare pentru că se îngrășaseră prea mult, pensia "specială" de 15000 de lei a pilotului Iovan a fost micșorată până la 1900 de lei.

Omul a fost distrus. S-a trezit brusc înglodat în datorii, nu și-a mai putut plăti ratele la bănci și în loc să se bucure de ultimii ani de pensie în tihnă s-a văzut nevoit să muncească pe ruptelea "ciupind" câte un bănuț din curse pe la companii private.

Faceți un exercițiu: Intrați pe Google, scrieți Adrian Iovan pensie nesimțită și veți găsi o mică parte din linșajul mediatic la care a fost supus acesta de către aceeași jurnaliști deontologi care acum își umezesc ipocrit ochii, sfâșiați de durerea pierderii unui mare om.

Știu că românii au memoria scurtă și foarte selectivă de vreme ce le este dor de Ceaușescu, dar ar fi timpul să citiți câteva articole și mai ales comentariile cititorilor care "ștergeau pe jos" cu pilotul Iovan, acuzat că "și-a tras" pensie mare "sugând" sângele poporului. Ca tacâmul să fie complet, Adrian Iovan era acuzat în presă, deloc voalat că este un criminal și că ar fi fost mai bine să se lase omorât de hoțul care intrase în miez de noapte în locuința acestuia.

Iată declarația disperată a lui Adrian Iovan din data de 17 ianuarie 2011: " Am ajuns la fundul sacului. Nu-i mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare dată când ies cu Albert în oraş şi vrea o jucărie îi spun că statul ne-a luat banii de jucării. Asociaţia Aviatorilor Pensionari, din care fac parte, a dat statul în judecată, pentru că nu este normal ca pensiile să fie influenţate retroactiv. De la 15.000 pe lună am rămas cu 1.900 de lei“, a declarat, pentru "Adevărul de Seară“, Adrian Iovan. De asemenea, pilotul a declarat că intenţionează să intre în greva foamei în faţa sediului Blue Air, care trebuie să-i mai plătească suma de 50.000 de lei (vezi link). Delectați-vă și cu articolul acesta, acesta, acesta si acesta.

In 2011 statul român l-a omorât pentru prima dată pe Adrian Iovan furându-i practic banii din pensia la care contribuise și care însemna o mică recompensă pentru sutele de mii de pasageri pe care i-a condus în siguranță, pe calea aerului, la destinație.

Dacă Adrian Iovan murea de "inimă rea" în urma stresului provocat de diminuarea drastică a veniturilor care îl împiedica să-și întrețină cum se cuvine familia, să zicem în data de 18 ianuarie 2011, ar mai fi purtat Mihai Gâdea tricou cu imaginea acestui pilot în semn de regret și respect pentru cariera lui ireproșabilă în aviație?

Manșa avionului în mâna pilotului Adrian Iovan s-a dovedit a fi la fel de importantă ca bisturiul unui medic care este antrenat în cursa contracronometru pentru salvarea unei vieți.

Adrian Iovan nu putea fi la fel de prețuit de noi toți când a ieșit la pensie?

Trebuia ca acest om să moară pentru ca să ne gândim că fiecare aeronavă adusă la sol în siguranță de-a lungul carierei a însemnat o victorie a vieții asupra morții?

Adrian Iovan a fost ucis a doua oară acum câteva zile de incompetența unor indivizi ajunși în funcție cu complicitatea noastră a tuturor.

Într-un acces de ipocrizie colectivă nu am vrut să vedem, printre lacrimile firești de furie împotriva politicienilor iresponsabili, că lipsa noastră de spirit civic și de interes pentru schimbarea societății ne-a făcut ucigași din culpă alături de liota de nevertebrați care conduc instituțiile statului.

Adrian Iovan a decolat din cauza noastră ca un pensionar NESIMȚIT și acum încercăm să ne spălăm păcatele transformându-l într-un EROU.

Dumnezeu să ne ierte pentru tragedia din munții Apuseni!

Nu știu cum ne va ierta familia Aurei Ion, care știe că îngerul lor plecat să se antreneze pentru a salva viețile altora, a murit cu lacrimile înghețate pe obraji într-o țară în care valoarea unui om este înțeleasă doar după moarte.

Comentarii

Zoltan Kovacs

29.01.2014 10:42

De multe ori am tentatia sa scriu, si de multe ori sa ma abtin. In primul rand trebiue sa observ ca metoda comunista de egalitarism functioneaza de zor. Punem pe aceeasi balanta pilotul de linie cu paznicul de la CAP, pe cei care au muncit o viata transportand in siguranta oameni, si pe cei care au pazit dormind , stiuleti de porumb.Cred ca nimeni nu ar trebiu sa se mire ca, in aceasta lume rotunda si univers uman, competenta, munca, riscul, efortul suplimentar si iesit din comun, "ar trebui" sa fie recompensate pe masura. Din pacate nu si In Romania, unde subfinantarea unor servicii , functii si posturi, dau mana libera la coruptie! Da plangem de mila pe cei cu pensie minima, si pe alti asistati, dar solutia nu este sa nivelam cu buldozerul veniturile de oricare natura doar de dragul sintagmei epocii ceausiste, toti egali, toti traim prost. Nu-i adevarat, tovarasii si pe acele vremuri o duceau bine.Numai marea masa a fraierilor stateau la cozi. Dar, dar, subliniez, nu erau "chestiuni "vizibile, aparent, toti eram in aceeasi mizerie! Fals.
Problema nerezolvata a tuturor guvernarilor postdecembriste se rezuma la incompetenta de a rezolva problemele fundamentale ale societatii, condimentata cu reavointa si dorinta exacerbata de inbuibare pe bani nemunciti, "din pix". Asta toata ridicata la rang de virtute nemarginita!
Este enorm de greu sa faci dreptate intr-o societate si asa frustrata, dar macar ar fi trebiut incercat

alex

27.01.2014 23:49

:)), ti-ai micsorat poza, good idea, parca esti din reclama la pasta de dinti...

Marius Lucian

27.01.2014 20:22

http://www.ziardecluj.ro/cresterea-pensiilor-inca-o-mana-de-ajutor-data-bancilor/

IA UITE CE ZICE COLEGUL TAU !!! PENSII NESIMTITE LA MILITARI. NU E BINE SA CREASCA PENSIILE. SI ACUM TOT VOI, DEONTOLOGILOR, INDRAZNITI SA-I ACUZATI PE ALTII, DE CEEA CE VOI ATI FACUT ?? SAU VA BAZATI TOCMAI PE MEMORIA AIA SCURTA, LA CARE FACEAI REFERIRE LA INCEPUTUL ARTICOLULUI ? BAI BASISTILOR ! MAI USOR CU PIANUL PE SCARI, CA NU SUNTEM TOTI CRETINI.

Marius Lucian

27.01.2014 20:13

GADEA NU A ZIS NICIODATA CA IOVAN ARE O PENSIE NESIMTITA BOULE !!! BA DIMPOTRIVA ! EL SI POSTUL LUI AU FOST CLAR IMPOTRIVA MASURILOR DE AUSTEURITATE SI "REFORMA" si ALE GUVERNULUI BASESCU-BOC. TU UNDE ERAI ATUNCI DESTEPTULE ??? NU CUMVA IL PUPAI IN CUR PE BAS ? ZI DE SEFUL TAU BASESCU CA EL A TAIAT SALARIILE SI A INTRODUS NOTIUNEA DE PENSIE NESIMTITA, NU GADEA SAU VOICULESCU !!!!!

George Georgescu Dej

06.02.2014 12:15

Lucian , sterge-te la gura ca se intoarce Voiculescu la tine sa i-o mai sugi...

ber

01.02.2015 08:36

bai timpitule cred ca locul tau ar fi linga voiculescu ca sa poti linge mai de aproape in c...

Ionescu

27.01.2014 13:47

Din ce au declarat motii la emisiunea lui Maruta, doctorii stateau la foc iar copilotul zacea cu capul si pielea de pe burta in zapada, si nimeni nu i-a pus o cirpa sub cap, poate ca merita asta, stiau doctorii ce stiau, asa cum a spus si aviator, cum o fi ajuns si copilotul asta in slujba?

Ionescu

27.01.2014 13:39

Felicitari, ati avut curaj sa spuneti adevarul. Chiar daca nu il cunosc pe Iovan, socotesc normal ca un pensionar sa lase pe altii, mai tineri, sa munceasca, sa-si intretina familiile. Ar trebui ca nici un pensionar cu pensie peste salariul minim, sa nu mai aiba drept de munca

Ionescu

27.01.2014 13:27

Nu uitati, Iovan a zis asta, nu un studiu adecvat! De ce ar fi asa? Andrei, ai dat tu tirnacopul in mina? Stiu cei ce comenteza cit a muncit Iovan pentru companii straine? Se pare ca muncit mai mult la statul(degeaba) roman.

Ionescu

27.01.2014 13:13

La TV, un pilot pensionar a spus adevarul, dupa taiere, pensia era de 15000, din care in mina 7000, nu 1900. Enorm, de ce nu au si soferii de autocar(50 pasageri) asa venituri? Ce e mai greu de condus, un autobuz sau un avion? Eu zic ca autobuzul

civis rumanum sum

25.02.2014 12:02

Da, tocmai de-aia se cere matematica zdravana la condus de aeronave, de usor ce-i. Intre trigonometrie, algebra, geometrie, si alte rahaturi pe care un sofer de autobuz le rezolva dând un plic de bani la vama - nici nu e de mirare ca-i mai usor. Cât despre condus o tara... se vede treaba ca e mizilic.

Ionescu

27.01.2014 13:01

Mimi, ai muncit cu adevarat in viata ta? Daca te crezi intelectuala, ar trebui sa cunosti o cerecetare facuta de nemti, din care a reiesit ca munca fizica solicita creierul la fel ca munca intelectuala. Crezi ca un mecanic sau un sofer munceste mai purin decit un pilot? Crezi ca Iovan a contribuit prea mult? Esti pe dinafara-nici acum nu ai aflat ce inseamna pensii nesimtite-adica necalculate dupa principiul contribuirii

Gabita

12.02.2014 21:07

Pb e ca biletele de avion sunt in euroi nu in lei ca la autobuz. Si pilotul primeste si el pe masura. Asa merge economia. Esti mecanic primesti o teava, esti pilot primesti un venit de avion. Asta e economia de piata stimati tovarasi. Primesti cat aduci !

Ionescu

27.01.2014 12:39

Pensiile nesimtite exista cu adevarat, tocmai pentru ca nu au fost respectate criteriile matematice, ca la muritorii de rind, iar unele categorii sociale au pensii calculate dupa nivelul ultimului salariu, dupa niste legi nedrepte, si nu dupa cit au cotizat. Ce dreptate sociala e asta? In orice meserie, oamenii nu mai sint apti sa munceasca dupa o anumita virsta, sa zicem 50 ani(nu mai vad bine, au dureri de spate,etc); de ce nu sint scosi la pensie cu 7000 lei? Daca justitia era corecta, Iovan era condamnat pentru uciderea hotului, iar aviz psihologic pentru pilotat nu trebuia sa primeasca , dupa ce a impuscat cu arma de vinatoare un om care fugea. Daca exista Dumnezeu, atunci s-a intimplat cu voia Lui, si s-a facut dreptate.

Florin

12.05.2015 13:01

IONESCULEEEEEE...omul acesta nu a facut nimic rau ca sa vii tu sa spui ca a platit cu viata pentru ca a impuscat un nenorocit de hot sau ce-o fi fost.Probabil ca daca nu l-ar fi surprins la timp ar fi fost el cel mort in acea noapte si nu hotul D-zeu sa-l ierte pe pilot si societatea-i ramane indatorata pentru eliminarea unui delicvent aflat in plina ascensiune .

vas

26.01.2014 17:41

Cred ca si mata lucrezi pe la vreo firma care are contracte grase cu statul, nu vad ce privat te poate plati cu 15000. Nu pari a avea mai mult de 35(dupa tupeul pe care-l ai). N-ar fi o mare pierdere daca ai pleca. S-ar face economie de ceva bani care ar merge la ceva investitii. Drum bun.

vas

26.01.2014 16:54

Vinovat este el ca a crezut ca 15000lei i se cuvin. Daca o tara trebuie sa faca imprumuturi pentru a plati astfel de pensii, aici ceva nu e in regula. Nu-ti convine sa fii pilot in Romania, du-te unde vrei, granitele sint deschise. Asta a sunat a furt de bani cu acte in regula de la toti contribuabilii. Daca a contribuit doar pentru 1900 atunci 1900 sa ia, tot ce este peste, este furt.

ady

02.03.2014 08:42

bine ca iti cade tie bine ca parlamentarii care isi freaca fundurile in scaune si mai si dorm putinca saracei pentru ei e greu taare dupa voturile cum sa isifaca  salari mari sa primeasca  masini scumpe tehnologie de ultima (iphone leptop......)astea nu sunt din bani contribuabililor ?                                  0 0            

vas

26.01.2014 16:44

Si daca, ajuns la disperare din cauza banilor, a provocat constient acest accident?
Cum altfel se explica, la experienta unui pilot ca el, incapatinarea cu care a vrut sa treaca prin
acea zona? Orice om cu spirit de conservare normal, in fata unui astfel de pericol, s-ar fi intors.

hania

10.02.2014 15:58

Vas, draga, ai o imaginatie demna de filmele de groaza. Cu asta ajungi negresit la Spitalul 9. DRUM BUN! si sa ne mai scrii scenarii d-astea daca nu-ti vor confisca cumva computerul.

mary

26.01.2014 16:38

citind comentariile voastre imi vine in minte celebra expresie "dezbina si condu" care reprezinta o combinatie de tactici politice. Imparte polulatia in doua (sau mai multe) si in timp ce noi ne "balacarim" la tv, pe diverse site-uri, etc ei, politicienii nesimtiti isi vad linistiti de afacerile lor nesimtite cu multe zerouri peste pensia "nesimtita" pe care i-au taiat-o lui Iovan si a altora !!!

mary

26.01.2014 15:22

Cei care spun ca toti trebuie sa fim egali si sa beneficiem de aceleasi pensii nu au depasit perioada comunismului. Fiecare primeste dupa cati ani a muncit si cat a platit darile catre stat !

mary

26.01.2014 15:16

Bine punctat Preda, probabil ca daca nu-i taiau pensia "nesimtita" NESIMTITII care ne conduc, omul statea linistit acasa langa fiul lui.

mary

26.01.2014 15:10

Bine spus Andreea. Acuzam un om care a salvat 7 vieti (pentru ca erau toti in viata pana la un moment dat) si nu vedem de fapt ca adevarata problema este la autoritatile care trebuiau sa intervina cat mai rapid, care au cheltuit fooooaaarte multi bani pe pe tot felul de aparaturi de detectare, care acum paseaza responsabilitatea de la unii la altii, etc Oricum este strigator la cer ca in 2014, la tehnologia la care sa ajuns sa gasesti un avion dupa aproape 7 ore !!! Nu mori din cauza prabusirii avionului in care te afli ci mori DE FIRG !!!

mary

26.01.2014 14:58

Alex, a salvat 7 vieti, doar ca din cauza faptului ca autoritatile nu si-au dat interesul sa-i gaseasca intr-un timp cat mai scurt doi dintre ei si-au pierdut viata, au murit de frig asa cum sustine si medicul legist care le-a facut autopsia !!! Unii piloti au afirmat ca multi dintre ei nu ar fi reusit sa faca ce a facut Iovan. Este foarte usor sa judeci stand pe scaun in fata unui computer, dar as vrea sa vad cum ar reactiona cei care acuza cum s-ar descurca la mansa unui avion.

mary

26.01.2014 14:51

Ai spus un mare adevar Valentino. Se arunca cu praf in ochi ca sa nu vedem de fapt unde este adevarata problema (Y)

mary

26.01.2014 14:47

Dragilor, un pilot nu poate avea pensia unei femei de serviciu Fiti realisti !!! Acum daca suntem condusi de niste incapabili trebuie sa dam vina pe un pilot ca avea o pensie "nesimtita" ?!? Daca parintii nostrii au pensii de 500 lei nu inseamna ca este Iovan de vina ci politicienii care se afla la conducere si care au dus tara de rapa. Omul asta avea mii de ore de zbor si a avut viata a milioane de pasageri in mainile sale; nu se compara aceasta meserie cu a unuia care da cu matura, care vinde la o tejghea sau care sta la birou. In plus, cu cat a contribuit el la darile catre stat si cu cat contribuim noi ?!? Haideti sa fim realisti si sa nu mai aruncam cu noroi pentru ca nu este cazul ! Este usor sa acuzi si sa jignesti, dar este mai greu sa gandesti si sa fi corect :(

minerul

06.11.2014 02:26

Un miner , dupa 25 de ani de munca in intuneric, la mare adancime si intr-un ptaf de piatra sau carbune prin care nu vezi la mai mult de 2 metri, cam 1.900 de lei are pensia ! Sa nu mai zic de faptul ca e copt pe dinauntru si are plamanii cimentati de atata praf inhalat; silicoza in faza terminala ! ... si stiti de ce are pensie asa de mica ?  pentru ca are pensia calculata pe principiul contributivitatii ! Asta cat a fost pilot, salopeta i-a fost costumul Armanii si cravata Gucci. Pensia lui, dupa ce i-a fost taiata, tot sarea de 10.000 roni ! Asa ca nu-l mai plangeti atat ! Si stiind ca si-a prevestit moartea, n-o fi fost oare ceva premeditat ? 

AncaC

26.01.2014 11:24

CU totii am fost indignati sa aflam CE pensie avea ,si sa ne dorim sa fie diminuata,dar atunci cand a fost redusa la 2000 Ron nu a mai zis nimeni CA totusi e cam putin pentru o asemenea profesie.

mircea

26.01.2014 11:09

principalii vinovati sunt donatorul si pilotul care trebuiesc anchetati , judecati si condamnati cu manie proletara. Ca alta data sa nu mai faca.Cu tov ala care ......cat dai mai vedem noi

Adauga comentariu