Adrian Gurzău și ”mulțumește-te cu mult” sau cum și-a însușit aparatură din Camera Deputaților și a rămas dator cu 25 de mii de lei la Primăria Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca se luptă în instanță cu fostul deputat Adrian Gurzău, cel ce datorează sute de milioane de lei vechi pentru un spațiu închiriat. În pofida încercărilor de executare silită, pe rolul instanțelor clujene există un dosar încă din 2017 în care municipalitatea a obținut două sentințe favorabile, dar care se află acum în recurs la Curtea de Apel Cluj.  Inclusiv Camera Deputaților l-a acționat în instanță pentru a-și recupera aparatura pe care acesta a făcut-o ”dispărută”. 

Țeparul Adrian Gurzău 

Potrivit informaților de la dosar, Adrian Gurzău a închiriat de la municipalitate un spațiu pe strada Eroilor, nr 2, pe care l-a folosit ca birou parlamentar și sediu PMP Cluj. În 2016, Gurzău a scăpăt de închisoare după ce și-a recunoscut faptele din dosarul DNA. Ulterior acesta a ieșit din pardidul condus de nașa lui, Elena Udrea, iar filiala de la Cluj a fost preluată de politicianul Rareș Rusu. Însă Rusu susține că în perioada în care a preluat frâiele organizației locale nu a avut acces în imobilul de pe Eroilor și a depus separat o cerere la primărie pentru acordarea unui spațiu de folosință pentru partid. Următorul care a preluat organizația PMP Cluj a fost senatorul din Sălaj, Cristian Lungu. Între timp, contractul dintre municipalitate și Gurzău funcționa, iar Gurzău refuza să predea locația și să-și plătească chiria lunară.

„Vinovăția - dacă până la data de 19.12.2016 pârâtul a deținut spațiul obiect al prezentei acțiuni în baza unui contract de închiriere încheiat cu reclamantul, de la data încetării acestuia, debitorul avea obligația de a preda bunul către proprietar și nu a se folosi în continuare de către acesta. Î n acest context vinovăția este evidentă, întrucât debitorul a ales cu bună știință să ocupe în continuare spațiul  știind că nu există niciun temei legal pentru ocuparea acestuia”, arată juriștii din primărie. 

Instanța de fond a admis o parte din sumele cerute de Primăria Cluj-Napoca. 

„Admite în parte cerere de chemare în judecată formulată de reclamantul UAT Municipiul Cluj-Napoca, prin Primar, Emil Boc, în contradictoriu cu pârâtul Gurzău Adrian, având ca obiect pretenţii. Obligă pârâtul la plata sumei de 24.832,08 lei, reprezentând contravaloare lipsă de folosinţă, actualizată cu rata inflaţiei, aferentă perioadei 01.01.2017 – 03.10.2017, asupra spaţiului situat în mun. C-N, b-dul Eroilor, jud. Cluj, precum şi la plata dobânzii legale eferente acestui debit, calculate de la data 13.10.2017 şi până la achitarea integrală a debitului. Respinge, în rest, cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare ce se va depune la Judecătoria Cluj-Napoca”, se arată în prima sentință. 

Sentința a fost menținută în apel, iar acum se judecă recursul. Înaintea de începerea procesului, Primăria Cluj-Napoca a reușit să-l scoată pe Gurzău din spațiu doar prin intermediul executării silite. 

Cât despre funcția lui de deputat, Adrian Gurzău s-a ales cu încă un proces prin care Camera Deputaților i-a cerut să-i înapoieze aparatura pe care și-a însușit-o: o tabletă Samsung, patru calculatoare, două imprimante și un copiator xerox. Judecătoria SECTORUL 5 BUCUREŞTI  a soluționat dosarul, luna trecută, în favoarea Camerei Deputaților.

O altă țeapă pe care Gurzău a încercat să o dea a fost unei case de avocatură din Cluj-Napoca. Acesta a fost reprezentat de către avocații clujeni la București, ca să poată pleca din țară în vizită la Elena Udrea, în Costa Rica, el având interdicția de a părăsi teritoriul Româinei din cauza dosarului DNA (fiind acuzat că și-a folosit influența pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru a amâna falimentul firmei de asigurări Carpatica, ba chiar ar fi primit și 270.000 de euro în acest sens). 

Până l-a urmă a acționat conform sloganului de politician: 

Printre actualele preocupări ale acestuia se numără și înființarea unui ONG cu un titlu pomos: ASOCIAŢIA DREPTURI EUROPENE PENTRU CONSUMATORI. Cert este că acesta s-a apropiat în ultima perioadă de eurodeputatul Gheorghe Falcă și de iubita acestuia (iubi-bubi wink, wink). 

Aviz amatorilor de ”mulțumit cu mult”. 

 

Adauga comentariu