Adrian Berinde lansează „Arcan”, cel de-al optulea album al său

Albumul „Arcan”, înregistrat și produs de Republic Production Tîrgu-Mureș, aduce o nouă și, poate, neașteptată, abordare muzicală. După mai bine de 21 de ani petrecuți pe scenă, în care s-a consacrat printr-un stil unic, inconfundabil, un amestec de pop-rock-blues, folk progresiv și foarte multă poezie, Adrian Berinde are curajul artistic de a se reinventa și de a se exprima într-o altă viziune sonoră, într-o concepție muzicală inedită.

„Arcan” este rodul colaborării unei impresionante echipe de muzicieni ardeleni, ce și-au dăruit energia, creativitatea și resursele pentru a da viață acestui proiect, care are toate șansele să devină Discul Anului 2017. Evenimentele de lansare vor avea loc în:

Tîrgu-Mureș - joi, 19 ianuarie 2017, ora 20, Jazz&Blues Club, str. Sinaia, nr. 3;

Cluj-Napoca - vineri, 20 ianuarie 2017, ora 20, Urania Palace, str. Horea, nr. 4. 

Construcția muzicală a albumului „Arcan” aduce un puternic aer de noutate în muzica românească, piesele complexe, amintind de structura polifonică a simfoniilor, alternând cu cele de o tulburătoare simplitate. Solo-urile răzvrătite de chitară electrică coexistă cu tânguirea melancolică a violoncelului, cu vigoarea corurilor, cu delicatețea fluierului sau cu prospețimea acordeonului, într-un unives sonor sofisticat și absolut surprinzător. Fiecare piesă este o lume, o altă lume, o identitate distinctă spațiu-timp, diferită și, totuși, interconectată cu toate celelalte, amintind de caleidoscopul multicolor al vieților legate prin fire invizibile din inovatorul film „Cloud Atlas”. Din această perspectivă, piesa care dă titlul albumului, „Arcan”, poate fi privită ca o autentică declarație-manifest, un statement ce exprimă concepția fundamentală pe care autorul o are despre viață și despre captivitatea societății contemporane. În aceeași vibrație se încadrează și „Dumnezeu râde singur”, piesa care se bucură de un videoclip revoluționar, menit să atragă atenția asupra dezumanizării și degradării ființei umane.

Adauga comentariu