Adnane Abouhamda, marocanul stabilit la Cluj, prins de SRI pentru legături cu rețele teroriste

Adnane Abouhamda, un marocan în vârstă de 29 de ani, stabilit la Cluj Napoca, a fost declarat indezirabil de judecători, după ce Serviciul Român de Informaţii a descoperit că ar fi avut activităţi fervente pe internet.  Acţiunile lui sunt considerate o reală ameninţare pentru securitatea României. În premieră, suspectul nu a contestat decizia judecătorească şi a părăsit deja teritoriul României, arată cei de la Știrile Pro TV.

Procesul acestuia s-a judecat la București, unde magistrații au decis ca Adnane Abouhamda să fie declarat cetățean indezirabil pe teriotorul României. Iată soluția pe scurt: 

„Admite sesizarea formulată de petentul Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Declară ca indezirabil pe teritoriul României pe pârâtul ADNANE ABOUHAMDA, cetăţean marocan, născut la data de 04.05.1990 în Nador, Maroc, posesor al paşaportului marocan nr. 1082807 şi al permisului de şedere temporară nr. 535521 din data de 08.05.2019, cu reşedinţa în municipiul Cluj Napoca, str. Buftea nr. 7, camera 118 (cămin privat Casa Buftea), pentru o perioadă de 10 ani, din raţiuni de securitate naţională. Hotărârea se comunică petentului Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâtului şi Inspectoratului General pentru Imigrări. Executorie, potrivit art. 86 alin. 5 din OUG nr. 194/2002, republicată. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la data comunicării. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 7 august 2019, în condiţiile dispoziţiilor art. 402 raportat la art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă”.

Marocanul a fost considerat de judecători un adevărat pericol pentru securitatea națională României. Drept urmare, judecătorii l-au declarat indezirabil pentru următorii 10 ani. Acesta a absolvit studiile politehnice de la Cluj Napoca și lucra în IT. Ofițerii SRI l-au prins având activități frecvente și active pe internet în strânsă legătură cu mișcări teoriste.

Una dintre ele este Hamas. Pe contul său de socializare a și promovat o achiziție periculoasă de armament.

 

Adauga comentariu