Administrația Boc a făcut un Cluj-Napoca care pute de smart ce este. Și cu 50 de proiecte mai puține decât are Alba Iulia

Aflăm că Primăria Cluj-Napoca ar fi accesat fonduri pentru a transforma oraşul într-unul smart.

De banii aceștia a introdus formularul electronic căruia îi zice pompos „Antonia, funcționarul virtual”. Antonia face fix ce face și Boc: nu dă soluții la problemele puse, ci doar azvârle cu vorbe. Fix 24 de ore din 24.

Cică printre alte proiecte demarate de Cluj-Napoca se numără smart parkingul. Cel mai smart lucru la Parkingul de pe Negoiu este că se aprind becurile când se întunericește pe afară. Ceea ce-l și transformă în cel mai imens lampadar din lume. În rest, așteptăm să ne spună celălalt funcționar virtual, Dănuț (zis și Tarcea) cum stăm cu inauguratul? Da, acel inaugurat pe care-l propovăduia de “chiar azi” acum două săptămâni. Dar să ne-o spună nu din spatele unui microfon prietenos, unde poate să-l imite pe Boc în minciuni...

Ce mai avem în tolba cu promisiuni smart? Cică relația cetățean-primărie (asta deja e ca la Pristanda, cu Antonia face tre, aproape cinci proiecte); Wi-Fi gratuit în locurile publice (chestii cu care se laudă Boc de prin 2005 – și, de când cu 3G și 4G, devine așa o chestie de bifat ca la tabelul cu cine intervine cu ce unealtă în caz de incendiu și trafic adaptiv, aka achiziţionarea de autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze.

Umblăm puțind a Pata Rât și nespălați de la levigatul de acolo, dar ne dăm smart. Mai și plătim limbi în dosul pătat cu deșeuri de la Pata Rât de la tot felul de pro-tembeliuni, că am fi primii și cei mai cei. Dar propaganda nu acoperă putoarea și nici nu devine adevăr numai că o măcăne mitraliind cuvinte Boc și Tarcea.

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate ne arată că primul oraș din România cu proiecte de gen este Alba Iulia. Cu 60 de proiecte ocupă locul întâi. Apoi nu există locul 2, 3, 4, până pe la 10 – de unde răsare măcănind de zor și bătându-se cu cărămida-n piept administrația lui Boc cu 10 (da, “decât” zece!) proiecte. Arad - 9, Sibiu - 8, Oradea – 8 și sau Bucureşti 6. Și mai sunt ceva proiecțele prin diverse orașe până la cifra de 24 cu care se poate lăuda România smart.

Ia silabisiți voi, domn’ Maestre, Șefu’ și domn’ Tarcea: șaizeci de proiecte la Alba Iulia, “decât” zece la Cluj-Napoca…

Care zece sunt idei fără fond, proiecte umflate cu pompa nesimțirii declarațiilr fără acoperire și proiecte făcute muci pe banii europeni pe care i-am returnat după ce i-am batjocorit. Tiketing, Bike Share-ing? Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!

Comentarii

Sf. Sarmalie oc...

13.05.2018 13:28

Nu vă mai luați de ăsta mic.Are si el 2 orgasme săptămânale când se duce si aberează liber la realitatea fm si la antena 1 cluj. 

Adela.

13.05.2018 15:45

Trei findcă la Radio NapUca e mereu " invitat " acolo se dă rotund cu marile realizări O și proiecte fără număr ,din păcate minciunile spuse nu ingheatză levigatul doar ne zgândăre canalul auditiv .

Matei

13.05.2018 15:00

Buna Ziua,Oricat nu ne place, acest articol este unul cat se poate de adevarat. Daca te duci in statia de autobuz de la The Office, si vrei sa iti cumperi un bilet, in primul rand ca ecranul "tactil" nu este tactil, este pe baza de lovituri, daca vrei sa se schimbe ceva pe ecran, aparatul este murdar, dispozitivul pentru plata cu cardul nu exista, in loc este pus o placuta mica din lemn. Pe ecran iti apare doar optiunea cu plata electronica sau din portofelul electronic, daca vrei sa bani bani cash nu iti zice nicaieir ca acum poti baga cash. Apoi, s-au cumparat autobuze noi, de la Mercedes, o bijuterie de masina. Ce facem noi cu aceste masini superbe, le bag pe strazi cu copaci care vin pana in strada, le ducem pe drumuri care au o sumedenie de denivelari. 

Dan

13.05.2018 16:01

Ziar de Cluj, habar nu aveti! Totul e smart, numa' voi nu vedeti.Traficul e smart, de aia ajunge saracul Cluj denumit Orasul -Dop, parcarile sunt smart, de treci in revista pomelnicul de sfinti pana dai de una, job urile sunt smart, ite fite pe 2 bani in 90% din cazuri, curatenia e smart, de sare praful, etnobotanicele sunt smart, de se vand singure, investitiile sunt smart, de nu le prea vezi, imobiliarele sunt smart, de sar singure n sus de pret , evenimentele sunt smart, curgand garla, insa cu polarea de fapt nu stim cum stam.N ar fi smart sa ne lamurim cu niste analize oare?Doar intreb.

Adauga comentariu