Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa are un nou director

Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa si-a numit noul director general. Acesta este Cristian Ciulbea, un fost angajat al Hidroelectrica SA si, potrivit surselor, membru in Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor, filiala Cluj. Incercarea redactorilor Ziar de Cluj de a lua legatura cu proaspatul numit director general s-a lovit de secretariatul companiei, care ne-a solicitat intrebarile in scris pentru ca nu cumva cele declarate sa fie interpretate in mod eronat. 

Dupa plecarea de la inceputul lunii ianuarie a PSD-istului Dan Canta, interimatul a fost asigurat de catre inginerul Ioan Rosu, iar, odata cu expirarea mandatului social-democratului, s-a luat decizia ca functia de conducere sa fie preluata de catre Cristian Ciulbea. Fostul director, Dan Canta, considera ca schimbarea sa a venit in urma unei decizii tehnocrate, desi el a reusit in mandatul sau atragerea de importante fonduri europene si modernizarea companiei care era intepenita la nivelul anilor '90.

“Contractul meu a expirat in 1 ianuarie 2016. A fost un mandat de succes si ei au considerat, tehnocratii, ca e un mandat care trebuie oprit. Aceasta este parerea mea. Consider ca a fost un mandat de succes in conditiile in care am gasit o companie blocata, care arata ca in anii '89. Am reusit sa atragem 33 de milioane de euro, bani intrati in tara pe trei proiecte. Un proiect a fost amenajarea Somesului, si doua proiecte pe Tisa, plus multe alte proiecte mai marunte”, a afirmat Dan Canta.

Cristian Ciulbea va detine functia de director pana la organizarea unui concurs in conformitate cu prevederile legale iar criteriul pentru care acesta a fost desemnat la conducerea Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa a fost promovarea unui management dinamic.

"In data de 3 martie 2016, la Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa a incetat de drept mandatul de director, sarcinile si responsabilitatile fiind preluate prin delegare de catre domnul Cristian Ciulbea, pana la ocuparea postului in conformitate cu prevederile legale. Printre criteriile de numire au fost promovarea unui management dinamic, bazat pe implicare si transparenta, responsabilitate, respect si colaborare pentru a sustine cu eficienta dezvoltarea activitatii. Referitor a planurile de viitor se regaseste elaborarea la nivelul Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa a unui portofoliu de proiecte axat exclusiv pe managementul integrat al resursei de apa care sa raspunda nevoilor din bazinul hidrografic si coordonatelor majore ale procesului de programare a fondurilor europene pentru perioada 2014–2020 precum si Identificarea, promovarea si implementarea cu prioritate a proiectelor cu finantare externa nerambursabila, prin intermediul diferitelor Programe de Finantare, precum si din sursele proprii", au afirmat reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa.

Adauga comentariu