Adio singurului WC public din zona Teatrului. Pentru următoarele zece luni trebuie să vă abțineți în caz de urgențe fiziologice

Dacă vă cuprind nevoile fiziologice în zona Pieței Ștefan cel Mare în următoarele zece luni ar fi bine să vă abțineți sau să grăbiți pasul până în Piața Unirii deoarce WC-ul public din Parcul Ștefan cel Mare s-a închis odată cu începerea lucrărilor de modernizare a parcului. Deși și WC-ul intră în proiectul de refacere a parcului, putea să mai rămână deschis publicului pentru o perioadă în condițiile în care acum muncitorii nu fac altceva decât să demonteze aparatele de joacă pentru copii și mobilierul urban și să smulgă copacii bătrâni din rădăcină.

Cel puțin deocamdată Primăria nu a găsit nici o soluție provizorie pentru perioada următoare, deși orașul este deficitar la capitolul toalete publice. Situația va fi și mai maro atunci când se vor închide și localurile după o anumită oră, odată cu creșterea incidenței. Așa că să nu vă puneți speranța nici în toaletele restaurantelor și barurilor.

În acest context, vă reamintim că Primăria a organizat, luna aceasta, o licitație pentru cumpărarea a patru WC-uri smart care urmează să fie montate în oraș. Costul pentru o singură unitate este de cca 50 mii euro, iar în total autoritățile au alocat 985.360 lei/199.196,40 euro. De menționat că această sumă nu acoperă costurile totale privind achiziția și instalarea acestor WC-uri publice.

Cele patru noi WC-uri smart urmează să fie instalate după finalizarea licitației din octombrie 2021.

În Cluj-Napoca au fost instalate deja câteva asemenea toalete automate: în Parcul Mare, Parcul Rozelor, Bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Între Lacuri și în baza sportivă Gheorgheni.

Adauga comentariu