Adio, Podul Porțelanului! Primăria a confirmat pentru Ziar de Cluj: Diferit nu va mai continua lucrările și va trece la rezilierea contractului

Primăria Cluj-Napoca a confirmat astăzi pentru Ziar de Cluj: Diferit  nu va mai continua lucrările la podul Porțelanului și va trece la rezilierea contractului.    

Rezilierea contractului va arunca lucrările la noul pod (amânate deja cu un an din cauza unei erori survenite din stadiul preliminar, de studii geotehnice) într-un și mai mare nor de incertitudine, iar locuitorii din Iris ar putea juca popice pe vechiul pod, cu stabilopozii de plastic montați, mai nou, în locul celor din beton, pentru o lungă vreme de acum înainte.     

Primăria ne-a mai transmis astăzi că, în privința noului pod Porțelanului, este în „etapa de evaluare a soluției tehnice modificatoare înaintate de proiectant”, etapă în care ar fi trebuit să fie acum un an, dacă lucrările publice la Cluj nu s-ar mișca ardelenește.

De abia după finalizarea acestei proceduri, care nu se știe cât va mai dura, municipalitatea „va putea oferi informații suplimentare privind evoluția proiectului în continuare”, adică, mai pe românește, în momentul de față, Primăria nu știe cum va evolua proiectul (sau dacă va mai evolua cumva).

Pentru lucrările executate până acum, DIFERIT a încasat aproape un milion și jumătate de lei, după cheltuirea de către Primărie a acestor bani podul ajungând într-o stare jalnică. Acesta este rezultatul lucrărilor:

Practic, dacă nu se făcea nimic, clujenii ar fi circulat pe acest pod la fel de greu sau poate mai bine, nu ar fi fost cheltuit niciun ban din bugetul public și podul nu ar fi fost închis pentru circulația rutieră luni de zile.

Vă redăm mai jos răspunsul de astăzi al Primăriei lui Emil Boc:

„Ca urmare a solicitării dvs. , vă comunicăm faptul că suntem în etapa de evaluare a soluției tehnice modificatoare înaintate de proiectant.

După finalizarea acestei proceduri vom putea oferi informații suplimentare privind evoluția proiectului în continuare.

SC Diferit SRL a notificat Municipiul Cluj-Napoca că dorește rezilierea contractului, că nu va mai continua lucrările și că va trece la rezilierea contractului.

Până la această dată SC Diferit SRL a încasat pentru lucrările executate (relocare rețele gaz, reabilitare pod existent și amenajarea albiei râului) suma de: 1.413.518,71 lei (fara  TVA )”,  ne-a transmis Iulia Perșa, șef Birou mass-media.

Așadar, de astăzi putem spune „Adio!” podului Porțelanului. A venit apa incompetenței și l-a luat! „Drobul de sare” nedescoperit în studiul geotehnic inițial, realizat greșit, i-a văduvit pe clujeni de acest pod vital. C'est fini la comédie!

Adauga comentariu