Adio, dar rămân cu tine: "Nu cedăm, nu-l schimbăm pe Florin Cîțu, nu cedăm un alt minister"

Prim-vicepreședintele PNL Rarel Bogdan a declarat luni, la Parlament, că nu se pune problema ca premierul Florin Cîțu să plece din funcție, reiterând faptul că acesta se bucură de sprijinul liberalilor. De asemenea, acesta a dat garanții că scandalul actual din coaliție se va încheia până mâine seară.

„Noi nu avem altă construcție politică posibilă decât cu USR PLUS. (...) Sper ca lucrurile să se calmeze și nu vă pot spune că în seara asta, după coaliție, va ieși fum alb. Probabil ambele partide vor sta pe poziții de forță, dar pot să vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor încheia și vom merge în aceeași formulă. (...) Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. Florin Cîțu este premierul de care are nevoie România, se bucură și de sprijinul PNL. Eu voi propune și un vot de susținere pentru Florin Cîțu pentru a se vedea că suntem în jurul lui. (...) Pe cei de la USR PLUS îi așteptăm să desemneze un nou ministru la Sănătate. Nu cedăm, nu-l schimbăm pe Florin Cîțu, nu cedăm un alt minister decât cele negociate în decembrie, nu am greșit cu absolut nimic”, a spus Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan, înţelegător cu ministru care l-a jignit pe Cîţu: "E un ministur bun. Uneori îşi mai uită ranga în mână"

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, reacţionează la declaraţiile jignitoare la adresa premierului făcute de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

"Cătălin e un ministur bun. Uneori îţi mai uită ranga în mână. A făcut bine ce a făcut la metrou. Cu ranga nu poţi să construieşti o casă. Trebuie să lase ranga la uşă", a declarat Rareş Bogdan, luni dimineaţa, la Parlament.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR-PLUS, l-a criticat dur pe premierul Florin Cîțu, după demiterea ministrului Voiculescu, afirmând despre premier că este „un zombie politic” și că nu mai are încrederea USR-PLUS.

Criza din Coaliţie, faza pe ameninţări: "Te soui la Bruxelles"

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că în guvern nu există probleme și că scandalul iscat la sănătate a fost unul punctual, cauzat cel mai probabil de proastă colaborare. Bogdan îi somează pe useriști să înceteze cu scandalurile, avertizând că autoritățile europene sunt cu ochii pe scandalul din România.

"Eu îi aștept pe cei de la USR să vină cu propuneri, dar nu cu aberația că vrem să schimbăm premierul. Îi aștept să spună că vrem să introducem votul în două tururi. Mi-ar fi plăcut să văd și eu reforma promisă. E clar că a fost o problemă la Ministerul Sănătății, dacă ceilalți miniștri nu au avut de ce să se plângă. Cred că lucrurile trebuie să se desfășoare extrem de repede, se vede și de la Bruexelles. Nu avem niciun motiv să avem astfel de sincope care nu au niciun motiv", a spus Rareș Bogdan.

"Nu pot spune că va ieși fum alb după ședința coaliției de azi"

Întrebat despre ședința coaliției de guvernare programată luni, Rareș Bogdan a declarat că ”nu vă pot spune că va ieși fum după ședința de azi, dar vă garantez că până mâine seară lucrurile se vor aranja”.

Să sperăm că nu se va "aranja" cum s-au "aranjat" pensiile speciale. În sensul că nici vorbă.

Adauga comentariu