Adio concerte in sali aglomerate. Cluburile din Cluj, obligate sa limiteze accesul clientilor

Era localurilor supraaglomerate, cu sute de participanti la un concert sustinut intr-un club din centru, a apus la Cluj. Daca pana luna trecuta proprietarii unor astfel de locatii nu se sfiau sa vanda cat mai multe bilete la un concert doar de dragul incasarilor, dupa tragedia din Colectiv lucrurile s-au schimbat radical. Unele dintre cele mai cunoscute cluburi din oras, in care se organizau concerte pe banda rulanta, sunt acum nevoiti sa limiteze numarul participantilor in localuri.  

Reprezentantii Flying Circus, unul dintre cele mai populare localuri din Cluj-Napoca, ce organiza frecvent concerte si evenimente, au anuntat inca de saptamana trecuta ca  vor anula toate concertele si evenimentele pentru o perioada nelimitata. In plus, numarul maxim de persoane care vor putea intra in local, dupa noile reglementari, este 130. 

“Credem cu tarie in si sustinem orice ordonanta in vigoare si orice organizare bine intemeiata care sa pastreze sanatatea si siguranta clientilor si a angajatilor nostri”, au anuntat acestia. 

Euforia Music Hall, localul cu una dintre cele mai  intense activitati in domeniul concertelor, nu mai are voie sa primeasca mai mult de 350 de persoane in incinta. Asta in conditiile in care, scria Ziar de Cluj in urma cu doar cateva saptamani, pana de curand, proprietarii localului vindeau chiar si dublul biletelor la evenimentele organizate. 

“Nu vreau sa comentez situatia de pana acum. De cand cu noile reglementari, cu siguranta nu au fost mai mult de 350 de oameni in local”, spune Mihai Diaconu, managerul Euforia Music Hall. 

Shelter, un alt local in care se organizeaza concerte in centrul Clujului, trebuie sa limiteze numarul maxim de persoane care pot fi in club in acelasi timp la 150. 

“Autorizatia noastra veche spune ca putem primi 200 de persoane in local. In weekend, am primit un control de la ISU, in urma caruia am aflat ca trebuie sa obtinem o noua autorizatie. Dupa noile reglementari, numarul maxim de persoane scade la 150”, spun reprezentantii localului. 

Luna aceasta, in Monitorul Oficial al Romaniei, a fost publicata o modificare a legii privitoare la autorizarea P.S.I a cladirilor si spatiilor. Aceasta schimba modul de functionare a unui bar, club sau loc de intalnire, intr-asa fel incat nu vor mai fi avertismente - in cazul in care sunt mai mult cu 10% persoane intr-o locatie decat numarul maximum admis in prevederile autorizatiei, localul cu pricina va fi amendat cu o suma cuprinsa intre 30.000 si 50.000 de lei si va fi inchis timp de doua luni. 

Adauga comentariu