Adi Ciura, patronul cluburilor INFINITY, le-a oferit patronilor de restaurante clujene SOLUTIA de a anula masura inchiderii restaurantelor. Patronii Euphoria si Studio 26 s-au zgarcit la 500 de lei si a picat totul!

Scriam intr-un editorial acum cateva zile despre papagalii din HORECA clujeana (nu toti, dar spre 95 % sunt papagali) care nici in ceasul al 13-lea nu sunt in stare sa se uneasca si sa faca front comun impotriva nesimtirii guvernului Citu si a autoritailor locale care au dispus DIN NOU, dupa doar 4 zile de libertate comerciala, reinchiderea restaurantelor la Cluj. Spuneam ca patronii de restaurante din Cluj sunt monumente de prostie si ipocrizie, de infatuare si lipsa de pragmatism. Problema Clujului e ca declara in mod cinstit cate teste face zilnic, in timp ce miticilor li se rupe de prostia clujenilor. Nici ministrul Sanatatii, nici prefectul Capitalei nu scot o vorba despre haosul si cifrele proaste din Bucuresti, asa ca la Bucuresti totul e fain: restaurantele sunt deschise, chiar daca infectiile cu COVID bubuie.

Desi s-a demonstrat clar ca NU restaurantele sunt focare de infectie si crestere a cazurilor COVID, datorita masurilor responsabile de precautie, autoritatile clujene dau IGNORE industriei HORECA, iar industria HORECA suge si inghite pe nemestecate tot ce primeste de la Prefectura si Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Pentru ca HORECA clujeana e plina de ingalati pareristi, hipsteri tampiti si batrani obositi. Si azi o sa va dovedesc (inca o data) acest lucru.

La inceputul lunii noiembrie, unul dintre cei mai vechi oameni de afaceri din Cluj, Adrian Ciura, proprietarul cluburilor de jocuri Infinity, milionar, trecut prin ciurul si darmonul crizelor financiare din 1996, 2003, 2009, membru important al industriei de gambling, si ea supusa presiunilor politicului, le-a propus unor zeci de patroni de restaurante si cafenele din Cluj o coalitie a HORECA si o actiune comuna in instanta.

Ciura plecase de la un precedent foarte valoros si proaspat: in Moldova, mai precis la Bacau, HORECA locala, fara basinile celei clujene, facuse front comun si reusise ceva incredibil: a obtinut la Tribunal anularea masurii inchiderii restaurantelor din Bacau. Ciura, expert in chitibusarii juridice, inconjurat intotdeauna de avocati, discutase in prealabil cu specialisti in drept comercial care i-au spus ca sunt foarte mari sanse ca precedentul Bacau sa fie un argument solid de pus pe masa instantelor clujene.

In acest sens, s-a creat un grup de Whatsapp intitulat "Legal - Covid - Cluj" in care peste 100 de patroni de restaurante si cafenele au fost invitati sa participe in comun, atat cu prezenta, cat si financiar, la angajarea unei echipe de avocati care sa purceada la acest demers juridic.

Tehnic, ar fi fost nevoie de 500 de lei per capita ca participare financiara, caci Ciura a prezentat atat suma necesara avocatilor - 9000 de euro - cat si pasii propusi:

- plangere prealabila (obligatorie in contencios)

- cerere de suspendare a Hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj - fond si recurs

- anularea Hotararii - fond si recurs.

 

Cand se strang laolalta mai multi romani, incepe sfada. Cei mai multi patroni de HORECA s-or fi gandit ca suma de 9000 de euro e ciordeala, caci 9000 o fi fost pentru cei mai multi investitia in cafenea sau "locatie". In fapt, averea adunata 90 la suta din membrii HORECA clujeana e cam cat averea lui Ciura.

Apoi, au inceput parerismele. Nota 10 pentru Teodor Negrea, patronul / FORM, care, desi aflat pe undeva prin Bali, a dovedit mai multa intelegere pentru demers si mai multa atitudine pozitiva decat multi dintre membrii grupului de Whatsapp. 

Dintre gogomani, se disting Vlad Ivanescu, patronul Studio 26 de pe Piezisa, si, surprinzator, Claudiu Ciurdorean, patronul real al Euphoria Biergarten. Ivanescu efectiv s-a "coit" sa dea 500 de lei, abordand ca un student sarac problema (e normal, i s-a luat de la Piezisa mentalitatea de carnatar), iar Ciurdorean a bagat niste dume de batranel obosit, de tocilar care refuza sa fuga de la ora de mate, cand toata clasa chiulise, ca sa nu i se strice media. Sunteti penibili, bre.

Mai intai, sa il citim pe Ciurdorean, cu dumele lui kantiene:

 

Intervine si hipsterul Ivanescu cu "awareness" si alte dumite de sarac. Ivanescu e oglinda perfecta a cretinului rezistac care tine cabanosul cu penseta. La marginea prapastiei falimentului, Ivanescu are vise erotice cum distruge el food panda si McDonalds, el, mare patron de restaurant la o crasma studenteasca ce vinde bere IPA si shoturi de saraci, prea sarac sa dea 500 de lei pentru actiunea juridica.

 

 

Asa cum bine intuiti, actiunea lui Ciura s-a fasait, fasolarii din HORECA clujeana facand implozie din cauza prostiei. Intre timp, peste fasolarii din Horeca clujeana au mai trecut 3 luni de foame si frigul falimentului. Ivanescu si Ciurdorean, tot papagali inadaptati, ei dau share pe facebook la "protestele" HORA, proteste fiind ca ies si ei 15 minute in fata crasmei cu 2 printuri si gata! au murit de frica Citu si Arafat.

 

 

Intre timp...

Adauga comentariu