Adevărații hateri ai Clujului

Comentarii

Vali

15.08.2017 14:02

Iti prezint mai jos cateva avantajele de care le ai, atunci cand nu iti mai place in Cluj Napoca si ai posibilitatea sa te muti intr un oras mai mic,ai parte de multa liniste; duci o viata linistita, fata de una agitatanu pierzi mult timp in trafic; nu prea auzi claxoane si injuraturiai posibilitatea sa stai la casa, unde poti sa cresti animalela casa nu ii mai auzi pe vecini, cum ii auzi cand stai la blocesti mai aproape de natura; poti oricand sa iesi la iarba verde sau sa faci un gratar chiar la tine in curtepoti sa ai parte de mai mult timp libernu prea vezi caini vagabonzin-ai parte de o poluare atat de marepoti sa-ti faci o gradina cu rasaduri, pentru a avea legume naturale/bio 

hater

15.08.2017 14:49

Total de acord cu cele exprimate in articol. Mai adaug ceva: pentru hater, orgoliul/fudulia bate realitatea, iar nulitatile ce le conduc destinele stiu asta. Topurile de pe site-uri obscure facute din click-uri date de angajatii primariei sau chiar de catre hateri, 2-3 articole de pe bloguri cu 3 cititori in care "Clujul e pe primul loc in lume", e ceea ce conteaza mai mult decat realitatea. Iar nulitatile trambiteaza de zor asta cu "noi suntem buricul pamanatului", pentru ca stiu ca haterul va fi fericit deoarece "toti ne invidiaza". Pentru el invidia celorlalti (ca sunt mitici, ca sunt din alte judete, ca sunt din Floresti sau de pe Marte) e mult mai importanta decat realitatea de zi cu zi. S-a ajuns chiar la situatia aberanta ca haterii se bucura deoarece in Cluj piata imobiliara e cea mai scumpa din tara sau ca in Cluj traficul auto bate cu mult alte orase! Cu alte cuvinte, important e sa fii primul, nu conteaza la ce. Inchei cu un exemplu ce spune multe despre modul cum gandeste haterul: competitia pentru desemnarea drept Capitala Culturala Europeana pierduta de Cluj in fata Timisoarei, a fost o mare palma peste orgoliul haterului de rand...insa evident ca pentru hater nu a contatat faptul ca poate in esecul Clujului a contat de exemplu faptul ca in loc de "centrul cultural" ce urma sa adoposteasca si filarmonica, centru promis de azi-maine 10 ani de catre Boc, va fi o parcare temporara; nu, pentru el tot ce conta era ca "ne-au facut" banatenii, ba se mai insinua inclusiv de catre alesul numaru' 1 ca in spatele deciziei au fost niste manareli - adica pe noi, cei ce avem Untold, cel mai mare festival cultural din Europa de Est, nu ne aleg? Clar e o facatura.

Eva

15.08.2017 15:04

Eu cred, ca numai de pe harta cunoasteti Cllujul. Cei care traim aici, sintem multumiti . 

Je

15.08.2017 23:06

Serios????

Cineva

16.08.2017 02:25

Eva, e bine si asa, nu-i asa? :)

Claudia

15.08.2017 21:04

@ EvaVorbește doar în numele tău! Dacă tu ești mulțumită, bravo ție! "Să trăiești bine!"De vreo 25 de ani s-au schimbat normele gramaticale și pronumele "noi" se conjugă cu "suntem". Ai o virgula si un "l" în plus în scurta ta afimație generalizatoare, care nu face doi bani. Dacă tu ești mulțumită, nu înseamnă deloc că toți "cei care trăim aici " suntem!

dan

15.08.2017 21:23

Doamna Eva, mai iesiti in oras! Jeg si groaza, asta e Clujul: mizerie, prostie si muuulta nesimtire. Altoiti de prin fundurile bargaielor, moldoveni si chinteni. Orasul asta nu are identitate, dar se apropie de una de orient: ulite inguste, mahala, putoare. Pe de alta parte, Untold e ok, lasati vrajeala. Daca il organiza Alexa cum era?

asus

16.08.2017 12:59

@Eva, nu vorbi si ptr. alti, gresesti. Eu nu sunt multumit deloc. Ce zici de asta cucoana?

Angela

16.08.2017 13:45

Oameni buni, nu vă mai ciorovăiți la catafalcul a ceea ce numiți, și unii, și alții, Cluj. Clujul adevărat a murit de ceva vreme. Și în spirit, și în trup. Mutilat, schigiuit, denaturat, trivializat. A rămas doar un loc pe hartă, numit așa din inerție. Că veni vorba, cei care o dați într-una cu stupiditatea că Untoldul a pus Clujul pe harta lumii, aflați că de ceva vreme, de aproape 2000 de ani, cam de la Ptolemeu încoace, a tot fost pe hărți. Și nu datorită unui festival la a treia ediție, care s-ar putea desfășura, la urma urmei, pe orice tăpșan. Ci pentru cu totul altceva. Cine știe pentru ce, știe. Cine nu, oricum n-ar înțelege. Cei mulțumiți și fericiți să fie în continuare, să se bucure epidermic de ce le oferă un oarecare oraș mare - îmbulzeală, haos, afaceri, disconfort, tămbălău, distracție. Cei care jelesc adevăratul Cluj și care simt o gheară în inimă când văd ce a ajuns, să se consoleze. Oamenii mor, generațiile mor, orașele mor, civilizațiile mor. Așa merg lucrurile. Nu, ăsta de acum nu mai e Cluj și nici nu va mai fi, chiar dacă vom continua să-l numim așa. Odihnește-te în pace, Clujul meu drag, dacă poți. Că pe catafalcul tău țopăie, zi și noapte, fericiții. Cei săraci cu duhul.

Adi

16.08.2017 16:48

Alexa faci ceva deosebit. Permiti angajatilor sa scrie din diferite unghiuri. Foarte bine.

Liviu Alexa

16.08.2017 18:34

Numai proștii au avut impresia că este altfel. Și, nu permit, oamenii au libertatea de a gândi liber. Se numește democrație. Poate învață și alții că nimeni nu are dreptul să anuleze drepturi și libertăți cetățenești doar pentru că dă bani.

gogu

26.08.2017 16:22

Jos palaria, domnule Moldovan!

Adauga comentariu