Adevărata întrebare pentru Metro şi Polus: s-a dat sau nu şpagă la Floreşti?

Ziar de Cluj a scris, săptămâna trecută, despre cum deșeurile menajere de la Centrul Comercial Polus şi de la Metro nu sunt colectate, după cum prevede legea, de către unica firmă autorizată ANRSC de pe raza comunei Florești, ceea ce duce la pierderi însemnate la bugetul acestei firme. De la deschiderea celor două centre comerciale, de 14 ani Metro, de 9 ani Polus şi înfiinţarea, în urmă cu 7 ani, a societăţii Quatro Eco Salub, această firmă de salubritate (în al cărui acţionariat se află Consiliul local Floreşti), nu a ridicat niciodată gunoiul de la acești mari contributori de pe raza comunei. Motivul invocat a fost acela că societatea nu deţine utilajele necesare. Acest lucru a determinat ca alte firme, deţinătoare de licenţă ANRSC, să transporte deşeurile la centre de depozitare conforme şi să încaseze sume importante pentru acest lucru. Asta deși legea prevede altceva. Asta deși, fără aprobare de la primărie, acele firme riscă să-și piardă licența la orice reclamație a primarului.

De aceea se naște o întrebare pertinentă pentru vechiul primar al comunei, Ioachim Vancea, precum şi pentru noul primar, Horia Şulea (ieri în opoziţie, azi în componenţa aceluiaşi partid): au primit ei, alții, partidele din care au făcut (fac) parte, şpagă de la Polus, Metro, respectiv de la firmele de salubritate care în prezent deservesc cele două centre comerciale, pentru ca ei să închidă ochii? Întrebăm pentru firma Quatro Eco Salub care se află în colaps financiar și pentru floreștenii cărora le zac munții de gunoaie sub geam sau în poartă.

Rugăm DNA să ne răspundă. 

Comentarii

Florin

13.12.2016 14:57

Unul dintre consilierii PNL in consiliul local e director la Metro

georgian

14.12.2016 13:55

QES a fost infiintata din dorinta celor 4 primari de a sifona fonduri europene si pentru a avea primarii unde sa-si plasese relatiile si cunostintele in posturi caldute!

colibzan

13.12.2016 21:01

da Metro Cluj. un bou zicea ca e poza cu Metro Oradea. si era aproape sa-l cred. mugea extrem de tare. de parca asta e problema daca e poza de la Metro Oradea, nu ca ma fura Sulea mani-sa aici la Cluj. nu ne mai facem bine cu toti dezaxatii acestia care incearca sa treaca pe langa adevaratele probleme inventand altele.

Adauga comentariu