Adevărata “cetăţuie” a Clujului lui Boc şi Tişe este muntele de gunoie de la Pata Rât. Acolo ar trebui să-i prindă fiecare răsărit de soare

Nu mai sunt supărat de multă vreme că nu am câștigat cu municipiul nostru “comoară” titlul de Capitală Culturală Europeană. Şi sunt clujean, născut, nu venit, aviz patriotarzilor locali care ne vorbesc despre "vinituri".

Cluj-Napoca nu merita această onoare la modul în care și-au bătut joc de sprijinirea proiectului politicienii locali. Nu merita și din cauza faptului că politicienii locali și-au bătut joc din toate poziţiile lor publice de șansa “Cluj, Capitală a Tineretului” în 2015 - așteptându-și oaspeții cu casa vraiște, că avea Emil Boc de terminat pe repede înainte niște proiecte pentru campania electorală din 2016. Tu-ți chemi oaspeții și-i tratezi cu pikamărul și buldozerul în centrul orașului!?

Voi chiar nu sunteţi sătui de hărniciile acestea din ajun de campanii electorale? Hărnicii administrative pe nervii şi sănătatea voastră de buni contribuabili...?

Nu meritam titlul măcar pentru cei 12 ani de xenofobie şi şovinism din perioada Funar, pentru hoţirea banilor altora prin escrocheria Caritas, sau pentru toți ghiolbanii care se bucură ca focile, de cinci ani, fără jenă, că au discotecă ilegală patru nopți la rând pe sub geamurile spitalelor şi pe nesomnul clujenilor. De Untold, mațele pe două picioare care se consideră persoane cu pretenţii de civilizaţie au impresia că legea poate fi încălcată nițel, cât să se simtă numai ele bine. Dacă le-ai urla tu sub gemuri, ar chema poliţia de îndată – mitocanul are drepturi, restul, “nu le convine, să se mute”!

Nu meritam să fim Capitală Culturală Europeană (cât tupeu!) pentru trasul pe cur în problema plăcuțelor bilingve, pentru modul în care se mimează multiculturalismul în Cluj-Napoca, în timp ce tot ţărănetele scos din glod de Ceauşecu şi urmaşii lui urlă cu spume la gură despre "vinituri" și cum le strică lor, nespălaților campioni ai flegmelor pe trotuar, fengșuiul.

Apoi, ce Capitală Culturală a Europei am fi fost când de atâția ani Boc ne promite praful din “Berăria Culturală” şi alte mizerii de tocat banii publici, chipurile pe cultură, dar încă nu avem un spaţiu pentru Filarmonică. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei stă închis. Muzeul Farmaciei este evacuabil. Când din "Inima Transilvaniei", am devenit "Estul Vestului", adică PERIFERIA.

Dacă ar fi ieșit (nominalizarea), neisprăviţii politici locali, deși au subfinanțat cu nerușinare proiectul, ar fi țopăit și și-ar fi bătut cărămizile de piept.

Aşa îşi plătesc doar filme de propagandă cu răsărituri de soare pe Cetăţuie, dar adevărata “cetăţuie” a Clujului lui Boc şi Tişe este muntele de gunoie de la Pata Rât. Acolo ar trebui să-i prindă fiecare răsărit de soare, până rezolvă problema.

Fiecare răsărit de soare ar trebui să-i prindă cu nasul în eşpamentul blocajelor din traficul orşului, respirând cel mai curat aer din Galaxia cunoscută.

Fiecare răsărit de soare ar trebui să-i prindă navigând pe Someşul navigabil, sau măcar pe hidrobicicleta-răţuşcă şi dând la furcă la mareea de alge care sufocă luciul apei. Aşa, modern, ca toate “modernităţile” promise din gură timp de 16 ani şi niciodată rezolvate până la capăt.

Fiecare răsărit de soare ar trebui să îi prindă pe toţi politicienii noştri şi pe sponsorii lor, oamenii cu interese de afaceri locale, pe străzile Oraşului, încercând să creioneze o strategie şi un viitor pentru acesta, nu numai cum să-l mulgă cât mai eficient de bani, apoi să-l abandoneze ca pe un ambalaj stors de conţinut.

Şi, gata!

Adauga comentariu