Adela Golea despre cadrele medicale care se plâng de lipsa echipamentelor de protecție în Spitalul Județean Cluj: ”isterici și paranoici”

Cadrele medicale din Spitalul Clininc Județean de Urgență Cluj-Napoca reclamă faptul că au fost nevoiți să își achiziționeze echipamente de protecție din banii lor, deoarece spitalul nu le-a asigurat protecția corespunzătoare. De asemenea, aceștia o acuză pe Adela Golea, direectorul medical al spitalului că că i-a jignit, numindu-i „isterici și paranoici”, potrivit libertatea.ro

Adela Golea susține însă că având în vedere resursele limitate trebuie avut grijă de ele și fiecare să se protejeze în funcție de expunere. În lipsa materialelor Spitalul Județean s-a adaptat încercând să le ofere o cât mai bună protecție cadrelor medicale, de trei stele susține Golea.

Există protecție pentru oameni, ne-am adaptat. Nu e de șapte stele, e de trei stele, dar trebuie să fie funcțional. Da, există o spaimă generală. Acum toți vor să fie cosmonauți, indiferent dacă au sau nu expunere. Cred că trebuie să ne protejăm fiecare pe nivelul nostru de expunere și să avem grijă de resurse. Producția este aproape zero peste tot. Trebuie să ne adaptăm la ce avem. Nu mi se pare fair să zici că nu ai nimic. Sunt și alte metode prin care pot reduce riscul de a mă contamina, încerc să mă protejez cu altceva. Nu ai salopetă – iei cagulă impermeabilă, halat impermeabil. Mi-am luat o colegă și le-am zis: OK, astea sunt materialele, să vedem cum le putem combina, să le combinăm astfel încât să oferim protecție. Protecție 100% nu s-a putut nicăieri. Dar, până la urmă, meseria asta ne-am asumat-o cu un risc”, a explicat Adela Golea, citată de libertatea.ro.

Situația de la Spitalul Județean a fost adusă în atenția publicului și de deputatul Emanuel Ungureanu. Acesta a declarat că organizarea este catastrofală, iar mesajele adresate de autorități, precum Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean, ori cele transmise de către directorul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Adela Golea, nu au acoperire în realitate: circuitele nu sunt respectate, iar nivelul de dotare a cadrelor medicale cu echipamente de protecție, în contextul pandemiei cu COVID-19, este unul catastrofal.

Vă reamintim, Adela Golea a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu. În perioada când aceasta era șefă la Unitatea de Primiri Urgențe a refuzat recoltarea probelor biologice pentru șoferii pinși băuți în trafic. Acest lucru nu l-a împiedicat pe prefectul Mircea Abrudean să o numească la cîrma grupului tehnci medical din județ a cărui misiune este să dispună toate  măsurile necesare pentru a operaționaliza întreaga infrastructură medicală din județul Cluj.

 

Adauga comentariu