Acuze grave din partea deputatului Emanuel Ungureanu: Boc le-a ascuns părinților că o angajată a Creșei Patrocle ar avea Covid-19. Conducerea Prefecturii: Cazul nu este confirmat, angajata urmează să fie testată

Deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu acuză conducerea Primăriei Cluj-Napoca și a Direcției de Sănătate Publică Cluj că au ascuns părinților faptul că la Creșa Patrocle o angajată are Covid 19. Potrivit conducerii Prefecturii Cluj, cazul nu este confirmat, angajata nu a fost încă testată.

“Încă din data de 10 iulie, cei doi știau că șefa achizițiilor din Primărie și mama ei care lucrează la o creșă s-au infectat cu noul coronavirus. Din acel moment s-a dat consemnul TĂCERII. Primăria nu a comunicat public incidentul decât DUPĂ ce am sesizat public atmosfera de teroare și frică din Primăria Cluj-Napoca și din Creșa Patrocle. Comunicatul de ieri al Primăriei Cluj-Napoca nu vorbea nimic despre Creșa Patrocle? De ce? În intervalul 10-16 iulie zeci de copii și părinți au folosit constant spațiile Creșei Patrocle fără ca cineva să-i informeze că o angajată a fost infectată cu noul coronavirus!? Cum e posibil așa ceva?”, a scris, astăzi, Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a declarat pentru Ziar de Cluj că angajata creșei nu a fost încă testată, deci nu se confirmă cazul.

„Nu este caz confirmat Covid. Doamna este contact direct cu soțul, care este pozitiv. A rămas în izolare la domiciliu și urmează să fie testată”, a precizat Abrudean.

Potrivit parlamentarului clujean, angajații Primăriei și ai Creșei Patrocle au cerut testarea, “dar DSP Cluj și Boc i-au refuzat pe angajați și i-au invitat cinic să se testeze singuri”.

Aici intervine o altă problemă. Toate laboratoarele private sunt depășite de numărul de cereri de testare foarte mare. Săptămâna aceasta nu se mai pot face testări, toate locurile fiind ocupate.

Primarul Emil Boc a precizat că în acest moment nu deține informații despre acest caz. 

"Încă de la începutul pandemiei am transmis tuturor șefilor de instituții să procedeze imediat conform procedurilor medicale stabilite de specialiști. Nu am interferat niciodată cu vreo procedură legală sau medicală. În pandemie decizia este la medici nu la politicieni", a declarat Boc, pentru Ziar de Cluj.

Citește și:

La Cluj, laboratoarele Synevo, Regina Maria și Sante, BLOCATE de cererile de teste pentru COVID-19

Adauga comentariu