Acuzații dure la adresa medicului Marius Fodor care tocmai a preluat șefia secției de Chirurgie Vasculară. Emanuel Ungureanu: „Este un pericol public”

Medicul clujean Marius Fodor a susținut și a trecut în această săptămână examenul pentru preluarea șefiei secției de Chirurgie Vasculară. Deputatul Emanuel Ungureanu susține că este illegal și imoral. 

Deputatul Emanuel Ungureanu a adus acuzații dure la adresa medicului Marius Fodor. Politicianul susține că este ilegal și imoral ca un medic care a fost sancționat că a lovit o asistentă cu o foarfecă să mai dețină o funcție de conducere în clinica Chirurgie 2. Incidentul a avut loc în 2014, în timpul unei operație. Doctorul s-a enervate și a lovit-o cu foarfeca, reușind să îi provoace leziuni. Cu toate că incidental a fost ținut ascuns de ochii presei, asistenta lovită a depus plângere pe numele doctorului. Însă sancțiunea nu l-a afectat în vreun fel pe medicul nervos. 
Nici plângerea pe care colegii lui de breaslă au făcut-o pe numele lui nu l-a afectat. Mai mult, doctorul este acuzat și de incompetență  profesională. Statistica intervențiilor chirurgicale realizate de Marius Fodor arată că din 90 de operații efectuate, pentru 24 de cazuri, medicul a luat decizia amputării unui membru.

„Este extrem de grav că un medic cercetat disciplinar cu câțiva ani în urmă pentru grave dereglări de comportament. A lovit o asistentă în mod repetat, punându-i în pericol sănătatea, un asemenea doctor este examinat pentru a ocupa șefia secției de chirurgie vasculară, cu toate că încă din noiembrie  2016, medici de pe această secție îi contestă competența profesională”, a spus Emanuel Ungureanu. 

Deputatul susține că, în ciuda acuzațiilor, doctoral Marius Fodor este susținut de managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj.

„Managerul spitalului județean, Șușcă îl ține în spate pe acest individ, cu toate că știe că este incompetent, că este un pericol public și am documente care dovedesc acest lucru și care vor ajunge în fața celor care sunt interesați ca în spitalele din cluj să fie oameni competenți”, a explicat deputatul. 

Contactat de reporterul NCN inaintea afisarii rezultatelor, managerul Spitalului de Urgență sustinea că el doar a respectat legea.

„Din informațiile pe care le am eu în ce privește legislația, eu știu că i-a permis domnului doctorsă candideze la acest post. Domnul doctor marius fodor a mai avut sau are contracandidat pentru funcția pe care... la aacest moment și la momentul la care s-au înscris nu mai este nimeni candidat pe post.  Deci dânsul este singurul candidat și cu șanse de 100% să și obțină . Cu șanse de 100% la 50%, nu aș putea să știu eu șansele să reușească pe acest post, există o comisie formată din specialiști, care vor decide”, a spus Petru Șușcă, managerul Spitalului de Urgență.  

Medicul Marius Fodor a fost confirmat în această săptămână la în funcție de șef al secției Chirurgie Vasculară. 

 


Adauga comentariu